Gündem Eve yaklaşma cezası alan kocaya geçici tayin

Eve yaklaşma cezası alan kocaya geçici tayin

Paylaş
Eve yaklaşma cezası alan kocaya geçici tayin

Eve yaklaşma cezası alan kocaya geçici tayin

Adana’da eşi Zeynep Akpınar’a şiddet uyguladığı için aile mahkemesince ’6 ay süreyle eşinin ev ve işyerine 250 metre yaklaşmama’ cezası alan; ancak görev yaptığı tren istasyonu ile oturduğu lojman arasında 25 metre mesafe olduğu için bu cezaya uyamayan TCDD personeli Murat Akpınar, geçici süreyle 153 kilometre uzaktaki Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’ndeki Başpınar Gar Şefliği’nde görevlendirildi.

Haberin Devamı

TCDD Genel Müdürlüğü’nün geçici görevlendirmesiyle ilgili kararın kendisine ulaştığını söyleyen Murat Akpınar, rapor süresinin bitmesinin ardından yeni görev yerine gideceğini söyledi.

Zeynep Akpınar’ın ailesiyle tartışmasında tartaklandığı için 10 gün rapor alan Murat Akpınar’ın, aile mahkemesinin verdiği karara uyamadığı ile ilgili haberler medyada yer alınca TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, konuyu değerlendirdi.

Süleyman Karaman, yazılı açıklamasında aile ve kadına verdikleri önem ve mahkeme kararının uygulanması amacıyla Murat Akpınar’ın geçici olarak Başpınar Gar Şefliği’nde görevlendirildiğini bildirdi.

Kadına şiddetin çağdışı bir davranış olduğunu vurgulayan Karaman, olayın özel hayatı ilgilendiren bir konu olduğunu, ancak toplumun gündeminde önemli bir yer tutan kadına şiddetin demiryolcu camiasında haklı gösterilemeyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

DHA