Gündem Evleri yıkılan 12 kişi Mustafa Sarıgül'ün himayesinde

Evleri yıkılan 12 kişi Mustafa Sarıgül'ün himayesinde

Paylaş
Evleri yıkılan 12 kişi Mustafa Sarıgül'ün himayesinde

Depremde evleri yıkılan ailenin 12 üyesi, Şişli Belediyesi tarafından İstanbul'a getirildi. Aile, eğitim ve öğretim dönemi sonuna kadar belediyenin tahsis ettiği evde kalacak

Van’da meydana gelen depremde evleri yıkılan ailenin 12 üyesi, Şişli Belediyesi tarafından İstanbul’a getirildi.

Haberin Devamı

Van merkezde oturdukları evleri depremde yıkılan Tüzün ailesinin 12 üyesi, belediyeye ait bir otobüsle getirildikleri Şişli Belediyesi önünde Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından karşılandı. Sarıgül, belediye çalışanlarının alkışları arasında aile üyelerinin tek tek ellerini sıkarak "Hoş geldiniz" dedikten sonra çocukları da sevdi. Sarıgül, belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği aile üyelerini daha sonra makamında ağırladı.

Sarıgül, burada yaptığı açıklamada, Tüzün ailesinin bu geceyi bir otelde geçireceğini, yarından itibaren de belediyenin tahsis edeceği bir eve yerleştirileceğini söyledi.

Sarıgül, Tüzün ailesinin çocukların eğitimden mahrum kalmamaları için bu eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar bu evde misafir edileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Bundan sonra da belediyenin Van’daki depremzedeler arasından eğitimden mahrum kalmamaları amacıyla sadece çocukları İstanbul’a getireceklerini anlatan Sarıgül, bu çocukların koruyucu ailelerin yanına yerleştirileceğini kaydetti.

Şişli Belediyesi ekiplerinin depremzedelere yönelik Van’daki yardım çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Sarıgül, kendisinin de Erciş’e giderek çocukların ruh hallerini gördüğünü, belediyeden 50 kişilik "sıcak eller ekibi"nin deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Çocukları, gelinleri ve torunları ile İstanbul’a gelen Bala Tüzün de depremde evlerinin yıkıldığını, çadır bulamadıklarını ve 3 geceyi bahçede üzerlerine aldıkları naylonun altında geçirdikleri söyledi.

Özellikle çocuk ve bebeklerin yağmurdan ve soğuktan etkilendiğini anlatan Tüzün, kendilerini ziyarete gelen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu’na İstanbul’a gelmek istediklerini illetiklerini belirtti.

Van’daki mallarını korumak için orada kalan 2 oğlunun da daha sonra İstanbul’a geleceğini söyleyen Tüzün, Mustafa Sarıgül başta olmak üzere Şişli Belediyesine minnettar olduklarını kaydetti.