Gündem Express muhabirine 15 ay hapis

Express muhabirine 15 ay hapis

Paylaş
Express muhabirine 15 ay hapis

Express Dergisi'nde muhabiri İrfan Aktan 1 yıl 3 ay hapis, yazı işleri müdürü Merve Erol ise 16 bin 660 TL para cezasına çarptırıldı

İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar Merve Erol ve İrfan Aktan katıldı. İrfan Aktan, uzun yıllar Expres ve Aktüel’de yazılar yazdığını belirterek, okur kitlelerinin farklı olduğunu söyledi.

Dava konusu yazıdan dolayı da okurlarından tepki almadığını ifade eden İrfan Aktan, "Yazımda PKK ile ilgili objektif olarak pek çok görüşü yansıttım. Kesinlikle propaganda yapma kastım yoktur. Böyle bir örgütün propagandasını yapmaktan hicap duyarım" dedi.

Expres Dergisi yazı işleri müdürü Merve Erol ise 19 yıllık derginin daha önce böyle bir suçtan yargılanmadığını ifade ederek topluma haber verme amacında olduklarını, beraat talep ettiğini söyledi.

İrfan Aktan ve Merve Erol’un avukatı Bülent Utku, davaya konu olan yazının PKK içindeki değişik görüşleri dile getirdiğini, örgüt içerisinde şantaj mı yapıldığının sorgulandığını belirterek, müvekkillerinin beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, derginin 15 Ekim- 16 Kasım 2009 tarihli sayısında yayımlanan “Mücadele Olmazsa Çözüm Olmaz” başlıklı yazıda topluma haber verme amacı ve kastının aşıldığını belirtti.

Haberde örgütün propagandasının yapıldığının anlaşıldığını kaydeden mahkeme heyeti sanık Merve Erol’ı 16 bin 660 TL para cezasına çarptırdı. Merve Erol’un para cezasını 24 ay taksitle ödemesine karar verildi. İrfan Aktan’a ise 1 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti yasa gereği hükmü açıklamadı.

Ayşegül USTA-Haluk ATALAY/İSTANBUL (DHA)