Gündem Eylem Tok ve oğlunun iadesi...Bakan Tunç: ABD'nin istediği belgeleri hazırladık

Eylem Tok ve oğlunun iadesi...Bakan Tunç: ABD'nin istediği belgeleri hazırladık

Paylaş
Eylem Tok ve oğlunun iadesi...Bakan Tunç: ABD'nin istediği belgeleri hazırladık

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin sorusu üzerine Eylem Tok ve oğlunun ABD'den iadesi ile ilgili sürece dair bilgi verdi. Bakan Tunç, Erdoğan'ın 'son seçim' sözleri ile ilgili de konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

EYLEM TOK VE OĞLUNUN KAÇIŞI

Biz yazışmalarımızı gerçekleştirdik. ABD'den iade talebini yaptık. Bugün itibari ile cevabi yazı geldi. İstenilen belgeleri de tamamladık. Süreci takip ediyoruz. Umut ediyoruz ki ABD iade talebimizi olumlu karşılasın.

ERDOĞAN'IN 'SON SEÇİMİM SÖZLERİ

Sayın Cumhurbaşkanımız anayasanın kuralını hatırlattı. Orada da TBMM Cumhurbaşkanı'nın 2. döneminde seçimleri yenileme kararı alınırsa, durumda tekrar 3. dönem için adaylık yolu açılır. Bakalım 4 yılda zaman ne gösterir. Biz cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkenin nereye geldiğini biliyoruz.

CHP'DE PARA SAYMA GÖRÜNTÜLERİ

O görüntülerdeki kişilerle ilgili ifadeler alınmaya başladı. Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bu paraların partiye yapılan bağış olduğu söylendi. Bunun da bir kuralları var. Kampanyada verilen hesaplar var. Oradan mı geliyor. Başsavcılık bunların hepsini soruşturacaktır. Böyle bir miktardaki paranın, il binasının satışını nasıl söz konusu olabildiğini Cumhuriyet savcılığı bu tereddütlerin ortadan kaldıracağı bir soruşturma gerçekleştirecek. Bu paranın genel merkez tarafından mı ödendiği, yoksa buradan mı ödendiği. Belge ve görüntü kaynaklarının da tutmaması hepsi savcılığın kontrol edeceği konulardır. Suçtan elde edilen bir gelir varsa bu ortaya çıkacaktır. Böyle elden 15 milyon gibi bir paranın teknoloji çağında verilmesi... Görüntülerde ismi geçenler, ifadelerine başvurulacak. Orada bir suç unsuru var mı yok mu burada ortaya çıkacaktır.

Haberin Devamı

Haberin Devamı