Gündem Eylem Tok ve oğlunun kaçışından haberi yokmuş! Bülent Cihantimur'u terse düşüren valiz detayı

Eylem Tok ve oğlunun kaçışından haberi yokmuş! Bülent Cihantimur'u terse düşüren valiz detayı

Paylaş
Eylem Tok ve oğlunun kaçışından haberi yokmuş!  Bülent Cihantimur'u terse düşüren valiz detayı

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur'un babası Dr. Bülent Cihantimur dün ilk kez ifade verdi. Cihantimur eski eşi Eylem Tok'un yurtdışına kaçış planı yaptığından haberi olmadığını söyledi. Oysa, anne-oğulu havalimanına götüren Ayşe Ceren Saltoğlu ifadesinde Bülent Bey'in kendisine Timur'un valizini teslim ettiğini söylemişti.

Bülent Cihantimur olay sonrasını şöyle anlattı: "Oğlumu evden alıp kendi aracıma bindirdim ve kliniğe gitmek için yola çıktım. Eski eşim Eylem Tok da çalışanımız Ayşe Ceren Saltoğlu'nun aracındaydı, bizi takip ediyorlardı. Yolda aracımın şarjı bitti. Timur'u Ayşe'nin kullandığı araca geçirdik. 'Siz kliniğe geçin, ben de şoförümüz Adem'i arayıp arkanızdan geleceğim' dedim."

Haberin Devamı

TELEFON ETTİM, AÇMADI

Cihantimur şöyle devam etti: "Daha sonra Adem ile birlikte kliniğe gittik ama kimse yoktu. Eylem'in Timur’u yurtdışına götürme planından, kazanın büyüklüğünden ve ölüm olayının yaşandığından bu sırada haberim oldu. Eylem'i defalarca aramama rağmen açmadı ve en son telefonunu kapattı." Cihantimur'un verdiği ifadede yanlarında valiz olduğu detayı yer almadı.

EVDEN ÇIKARKEN YANLARINDAYDI

Tutuklanan Saltoğlu ise, "Bülent Bey, Eylem Hanım ve Timur Bey evden çıktıklarında yanlarında valiz vardı. Bülent Bey, Timur'un valizini gördü. Hepimiz gördük. Bülent Bey, Timur'u benim aracıma getirdiğinde valizi bana verdi. Valizin ve Timur Bey'in benimle geleceğini söyledi. Ben de valizi aracıma koydum. Eylem Hanım da bana 'Havalimanına sür' dedi" diye ifade vermişti.

Haberin Devamı

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur İstanbul Havalimanı'ndan önce Mısır'a kaçmış oradan da ABD'ye geçmişlerdi.

Haberin Devamı