Gündem EYT Pazartesi Meclis'te! Akbaşoğlu: Teklifi Meclis Başkanlığına sunacağız

EYT Pazartesi Meclis'te! Akbaşoğlu: Teklifi Meclis Başkanlığına sunacağız

Paylaş
EYT Pazartesi Meclis'te! Akbaşoğlu: Teklifi Meclis Başkanlığına sunacağız

EYT düzenlemesi ile ilgili açıklama yapan AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 'Detayları pazartesi günü 11.00'de açıklayacağız' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, EYT teklifinin pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulacağını söyledi. Akbaşoğlu, düzenlemeye ilişkin detayları yine Pazartesi günü saat 11:00'de açıklayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili detayları paylaşan CNN Türk Muhabiri Melike Görür şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT’nin pazartesi günü Meclis Başkanlığı’na sunulacağını söyledi. Saat 11.00’de açıklama yapacağını ve saat 11.00’i bekleyin ifadelerini kullandı.

EYT ile ilgili düzenlemenin çıkarılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Yasa teklifinin Meclis Başkanlığı’na ne zaman sunulacağı merak ediliyordu. Geçtiğimiz cuma günü imzalar açılmıştı. O imzalar tamamlandı. Bakan Bilgin’de EYT’lilere ilişkin düzenlemenin bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulmasının beklendiğini söylemişti.

EYT konusunda çözüme kavuşturacak kanun teklifi de milletvekillerinin imzasına geçtiğimiz cuma günü sunulmaya başlanmıştı. İmzalar tamamlandı. 2 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Merak edilen ise Meclis Başkanlığı’na ne zaman sunulacağıydı. Onun cevabını da AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu verdi. Gözler artık pazartesi gününe çevrilmiş durumda."

Haberin Devamı

EYT BANKA PROMOSYONU NE KADAR OLACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi AK Parti tarafından milletvekillerinin imzasına sunuldu. Kişinin alacağı emekli maaşı ve kişinin hangi banka ile anlaşma yapacağı EYT banka promosyonunun miktarını belirleyecek. Geçtiğimiz ekim-kasım aylarında özellikle emekli maaş zammının ardından hem kamu bankaları hem de özel bankalar promosyon yarışına girmiş, bu yarıştan kazançlı çıkan emekliler olmuştu. Kamu bankaları özel bankalara göre görece daha düşük miktarlarda promosyon ödemesi yaparken, özel bankalarda bu ücret 15 bin TL’ye kadar ulaşmıştı.

Bu kapsamda ortalama bir EYT banka promosyonunun 8 bin ila 15 bin TL arasında olması bekleniyor.

EYT’LİLER BANKA PROMOSYONLARINI NE ZAMAN ALACAK?

EYT ile emekli olan kişilerin banka promosyonu alabilmesi için öncelikle emekli aylığını alacağı banka ile sözleşme imzalaması gerekiyor. Bankaların emekli promosyon miktarlarını inceleyen EYT’liler kendilerine en kazançlı gelen banka ile promosyon sözleşmesi imzalayacak ve emekli aylığını en az 3 yıl aynı bankadan alacağını taahhüt edecek. Ancak öncelikle kişinin emekliliğe hak kazanması ve ilk emekli maaşını alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bakan Bilgin’in açıklamasına göre ise EYT’liler ilk maaşlarını 1 Mart 2023 tarihi itibariyle alacaklar. EYT banka promosyonları için de bu tarih itibariyle harekete geçilmesi bekleniyor.