Gündem 'F-16 süreci başlayacak'

'F-16 süreci başlayacak'

Paylaş
'F-16 süreci başlayacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğine onay vermesinin ardından ABD Başkanı Biden’ın Temsilciler Meclisi’ne yazdığı mektup ile F-16’ların Türkiye’ye gönderim sürecinin başlayacağını söyledi. Erdoğan, İsrail’in soykırım suçundan yargılanmasına ilişkin kararı ise memnuniyetle karşıladı.

TBMM’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğine onay vermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayladığı karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. ABD Başkanı Joe Biden Türkiye’ye F-16 satışına izin verilmesi için ABD Temsilciler Meclisi’ne mektup yazmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Biden’ın girişimine ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, “Orayı da bekliyoruz. Oradan gelecek netice F-16’ların Türkiye’ye gönderilmesi sürecinin, tamir ve bakımla ilgili sürecin inşallah başlamasını sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘DEĞERLİ BULUYORUM’

Erdoğan yerel seçim konusunda ise şunları söyledi: “31 Mart’ta Murat Kurum’la yeniden İstanbul’u yaşayacağız. İzmir’de yarın (bugün) hem aday açıklamaları yapacağız hem de geniş kapsamlı büyük bir kapalı spor salonu toplantısı yapacağız.” Güney Afrika Cumhuriyeti, Gazze’de soykırımla suçladığı İsrail’i Uluslararası Adalet Divanı’na şikayet etmişti. Uluslararası Adalet Divanı’nın dün İsrail’in sokırım suçundan yargılanmasına karar vermesinin ardından Erdoğan “İnsanlık dışı saldırılarla ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

STOLTENBERG’DEN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç’in NATO’ya üyeliğine ilişkin protokolün Türkiye tarafından onaylanmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Stoltenberg, “Bu hafta TBMM’nin İsveç’in üyeliğini onaylamasını memnuniyetle karşılıyor ve kararı hızlı bir şekilde imzalaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya üyelik protokolünü imzalamasının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bir açıklama yaptı. Bilinken, “Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. İsveç’i NATO’nun 32. üyesi olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

KÖŞKTE KABUL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’u kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ve 1 saat süren görüşmede bölgesel konular ve Gazze de ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 açıklaması