Gündem Fabrika yangınında 3. ölüm

Fabrika yangınında 3. ölüm

Paylaş
Fabrika yangınında 3. ölüm

Gaziantep'te bir boya fabrikasında yangında kaybolan işçilerden Mehmet Kılıç'ın cesedi bulundu. Böylece faciada ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

Gaziantep 2’ci Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici’ye ait Prosep Boya Fabrikası’nın boya ve sentetik maddelerin bulunduğu bölümde çıkan yangında Mehmet Öztürk ve Ali Mercan yaşamını yitirdi, Sait Bayındır, Bekir Koşucu ve Mustafa Öztürkmen de yaralandı.

Söndürme çalışmaları sırasında kayıp olduğu belirlenen Mehmet Kılıç’ı arama çalışmaları gece boyunca devam etti.

İtfaiyenin yanı sıra, sivil savunma arama kurtarma ekiplerinin de, yoğun duman nedeniyle güçlükle sürdürdüğü arama çalışmaları sonucunda, Kılıç’ın cesedine yangının çıkışından 12 saat sonra saat 02.00 sıralarında ulaşıldı.

Mehmet Kılıç’ın cesedi de arkadaşlarının cenazelerinin bulunduğu Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaşamını yitiren 3 işçinin kesin ölüm nedeni ve kimliklerinin tespiti için, cesetlerin Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi kararlaştırıldı.

İşçilerin cenazelerinin bulunduğu hastaneye akın eden çalışma arkadaşları ve yakınları gözyaşı döktü. Faciayla ilgili soruşturma sürdürülürken, yangının tiner deposunda, tiner boşaltılırken meydana gelen patlamadan çıkmış olabileceği üzerinde duruyor.

Zeki GÜNAY/DHA