Gündem Facianın önüne geçen 13 yaşındaki Yusuf o anları anlattı

Facianın önüne geçen 13 yaşındaki Yusuf o anları anlattı

Paylaş
Facianın önüne geçen 13 yaşındaki Yusuf o anları anlattı

İstanbul'da otomobil hareket ederken olay yerinde bulunan 13 yaşındaki Muhammet Yusuf Gürkan aracın içine girip el frenini çekti. Olası faciayı önleyen 13 yaşındaki kahraman yaşadıklarını anlattı.

Sultangazi'de dün saat 15.00 sıralarında çocuğa çarpan otomobil sürücüsü, yardım etmek için otomobilden inerken el frenini çekmeyi unuttu.

Haberin Devamı

Aracın geri geri hareket ettiğini gören 13 yaşında ki Muhammed Yusuf Gürkan, şoför kapısını açarak el frenini çekti. Olası bir kazayı önleyen Gürkan olay anını anlattı.

Gürkan, "Biz okuldan geliyorduk, markete girdik. Marketten çıktık, karşıya geçerken bir araba geldi ve arkadaşıma çarptı. Arkadaşım yere düştü. Bacağı zaten önceden ameliyatlıymış. Araba geri geri gidiyordu, ben arabaya bindim ve durdurdum. Araba gidiyordu, içine baktım 'belki insan vardır, o durdurur' dedim. Ama içinde kimse yoktu, ben vatandaşlık görevimi yaptım ve durdurdum. Arabanın arkasında insanlar vardı, çarpar diye durdurdum. Sonra arkadaşımı ambulans geldi aldı" dedi.

"BAŞKA BİR KAZA OLMADIĞI İÇİN ÇOK SEVİNDİM"

Muhammed'in babası Alaattin Gürkan ise, "Oğlum sabah 8'de okula gidiyor, 3 buçuk gibi geliyor. Eve geldi, 'Baba böyle bir olayla karşılaştım. Marketin orada bir araba çocuğa çarptı, bende aniden koşarak gittim. El frenini çektim ve arabayı durdurdum' dedi. Ben çok mutlu oldum, çok sevindim. Çok şükür ondan dolayı başka bir kaza meydana gelmedi. Görüntüleri izledim, çok sevindim" dedi.

Haberin Devamı
Sultangazi'de aracın el frenini çekip faciayı önleyen 13 yaşındaki çocuk o anları anlattı