Gündem Faroe Adaları nerede? Milli takımın rakibi Fareo Adaları’nın nüfusu kaç?

Faroe Adaları nerede? Milli takımın rakibi Fareo Adaları’nın nüfusu kaç?

Paylaş
Faroe Adaları nerede? Milli takımın rakibi Fareo Adaları’nın nüfusu kaç?

Faroe Adaları bugün Milli takımın rakibi olması nedeniyle gündeme geldi. Ay yıldızlı takımımızın UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup’ta ilk defa karşı karşıya geleceği Fareo Adaları’nın nerede ve hangi kıtada olduğu ve nüfusunun ne kadar olduğu da merak konusu oldu…

Faroe Adaları, 4 Haziran Cumartesi akşamı Milli takım ile İstanbul’da karşı karşıya gelecek. UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup’un ilk maçı için heyecan yaşanırken Milli takımın rakibi hakkında araştırmalar da yoğunlaştı. Özellikle Faroe Adaları’nda yaşayan keçi nüfusunun insan nüfusundan fazla olduğu haberi konuya olan ilgiyi daha da artırdı…

Haberin Devamı

FAROE ADALARI NEREDE?

Faroe Adaları, Kuzey Atlantik'te bulunan bir adalar birliğidir. Birleşik Krallık'ın 200 km kuzeybatısında, Norveç ile İzlanda'nın arasında bulunan özerk ülke, Grönland ile beraber Danimarka Krallığının parçasıdır.

FAROE ADALARI’NIN NÜFUSU KAÇ?

Fareo Adaları Keçileri ile meşhur olduğu için “Keçi ülkesi” olarak da anılmaktadır ve ülkenin insan nüfusu yaklaşık 50 bin iken, keçi nüfusunun 80 bine yakın olduğu belirtiliyor.

Faroe Adaları, İskoçya ile İzlanda arasındadır ve toplamda 18 adadan oluşmaktadır ve tarih boyunca farklı krallıkların himayesinde kalmıştır.

Başkenti Tórshavn olan ülkenin, resmi dili Danca ve Faroecedir. Adaların resmi para birimi ise Faroe Kronudur. Avrupa'dan 655 kilometre açıkta yer alan adalar 1399 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir. Faroe Adaları bağlı bulunduğu Danimarka'ya 1.600 kilometrelik bir uzaklığa sahip olup, adalara en yakın yerleşim yeri Kuzey İskoçya'dır.

Haberin Devamı

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından bağımsızlığını ilan etse de Danimarka hükümeti tarafından tanınmasından iki gün sonra tekrar Danimarka Krallığı'na bağlandı ve özerk bölge ilan edildi.

Kendisine ait polis teşkilatı, bakanlıkları ve para birimi vardır. Bunların yanında Milli Takım düzeyinde UEFA'da da temsil edilmektedir. Ülkenin başkenti Torshavn, aynı zamanda en büyük yerleşim yeri unvanına da sahiptir. 25 bin kişinin yaşadığı Torshavn'da ülkenin ulaşımını sağlayan Vagar Havaalanı da bulunmaktadır.

Soğuk bir iklime sahip olan Faroe Adaları, Kuzey Kutup Dairesi'nin altında yer almaktadır. Kışın büyük bir bölümünü eksi sıcaklık derecelerinde ve oldukça fırtınalı geçiren bu küçük ada ülkesinde, temel besin kaynağı balık ve diğer deniz ürünleridir.