Gündem Fatih Camisi'nde bıçaklı saldırı yapan Ömer Salgın hakkında yeni gelişme

Fatih Camisi'nde bıçaklı saldırı yapan Ömer Salgın hakkında yeni gelişme

Paylaş
Fatih Camisi'nde bıçaklı saldırı yapan Ömer Salgın hakkında yeni gelişme

Fatih Camisi'nde iki kişiyi bıçaklayan Ömer Salgın tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Öte yandan saldırgan 'susma' hakkını kullanırken babasının ilk ifadesi ortaya çıktı.

Fatih Camisi'nde yaşanan bıçaklı saldırının ardından gözaltına alınan Ömer Salgın (40), tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Cinayet Büro Amirliğine getirilen saldırganın "susma" hakkını kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

BOŞANDIKTAN SONRA İÇİNE KAPANDI

Bursa'da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan Ömer Salgın'ın saldırıdan bir gün önce de arkadaşını darbettiği kaydedildi. Ömer Salgın'ın babası H.S., ifadesi için Bursa'dan İstanbul'a geldi. H.S.'nin polise verdiği ifadede, "Daha önce iki evlilik yapmıştı. Son eşinden boşandıktan sonra içine kapanmıştı. Ancak böyle bir şey yapmasını beklemiyorum. Bu olayı neden yaptı henüz bir fikrim yok" dediği öğrenildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camii İmamı Galip Usta ile telefonda görüşüp, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

SIRTINDAN BIÇAKLADI

İstanbul Fatih Camisi'ne dün akşam namazı saatinde önce gelen bir kişi "Müslümanlar uyanın putları camilerden çıkarın" diye bağırıp slogan attı. Cami görevlileri tarafından uyarılıp dışarı çıkarılan saldırgan akşam namazından sonra tekrar camiye geldi. Saatler 19:10'u gösterdiğinde saldırgan imam odasına girdi. Hiçbir şey söylemeyen saldırgan bir anda elindeki bıçağı imam Galip Usta'nın göğsüne doğru salladı. 4 yerinden yaralanan imam kanlar içinde yere yığılınca öğrencilerinden Bilal Erdem de araya girmeye çalıştı. Saldırgan aynı bıçakla Bilal Erdem'i de sırtından bıçakladı.

Haberin Devamı

YAKALANDI

Saldırgan olaydan sonra camide namaz kılan bir polis memuru ve cami güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Şüpheli işlemlerinin tamamlanması için Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğine götürüldü.

Asayiş şube müdürlüğüne götürüldüğünde hiçbir soruya cevap vermeyen, hiç konuşmayan ve sabit bir noktaya bakar durumda olan Ömer Salgın, polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Okmeydanı Prof. Cemil Taşçıoğlu hastanesine kaldırılan Ömer Salgın burada tedavi altına alındı. Tüm geceyi hastanede geçiren Ömer Salgın'ın kalp tomografisinin çekildiği kan ve idrar tahlilinin yapıldığı öğrenildi. Yapılan testler sonucu Ömer Salgın'ın herhangi bir sağlık sorunun olmadığı, kanında uyuşturucu veya alkol bulunmadığı tespit edildi.

"SUSMA" HAKKINI KULLANDI

Hastanedeki tedavisi bugün öğle saatlerinde tamamlanan Ömer Salgın saat 14.00 sıralarında tekrar Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Ancak avukatı aracılığı ile ifade vermek istemediğini belirten Ömer Salgın, "Susma" hakkını kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

BURSA'DAN FATİH CAMİSİ'NE GELMİŞ

Polis soruşturması sonucunda şüphelinin Bursa'dan saat 15.00 sıralarında İstanbul'a geldiğini ve doğrudan Fatih Camisi'ne gittiğini tespit etti. Şüphelinin Bursa'dan geldiği otomobil ise hemen yakındaki bir otoparkta bulundu. Araçta yapılan aramada 2 adet dini içerikli kitap, diz üstü bilgisayar, 2'si esi 3 tane pasaport ve bir cep telefonu bulunduğu belirtildi.

3 HAFTA ÖNCE BOŞANMIŞ

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelinin daha önce iki kez evlilik yaptığı, 11 ve 9 yaşında iki çocuğunun bulunduğu ilk eşinden 2019 yılında ayrıldığı belirlendi. Daha sonra Tacikistan uyruklu bir kadınla evlenen şüphelinin 3 hafta önce de ayrıldığı ortaya çıktı. Şüphelinin ikinci evliliğinden çocuğu olmadığı kaydedildi.

BİR GÜN ÖNCE DE ARKADAŞINI DARP ETMİŞ

Ailesiyle birlikte Bursa'da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan Ömer Salgın'ın saldırıdan bir gün önce 7 Ocak günü Bursa'da boşandığı eşi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü arkadaşı kimyager S.N.'yi darbettiği ortaya çıktı. Şüphelinin son bir yıl içerisinde 2 kere hastane kaydının olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

 BABASININ DA İFADESİ ALINDI

Öte yandan saldırganın Bursa'da yaşayan babası H.S. de ifadesi alınmak üzere İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Poliste ifade veren baba H.S. "Oğlum normal biriydi. Daha önce iki evlilik yapmıştı. Son eşinden boşandıktan sonra içine kapanmıştı. Ancak böyle bir şey yapmasını beklemiyorum. Bu olayı neden yaptı henüz bir fikrim yok" dediği öğrenildi.

Şüpheli Ömer Salgın tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

ERDOĞAN, FATİH CAMİİ İMAMIYLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan yaralı imamı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim şifalar versin. Rabbim beterinden de korusun." mesajlarını iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorla da konuşarak imam Galip Usta'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı