Gündem Fatih Karahan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan hangi görevlerde bulundu?

Fatih Karahan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan hangi görevlerde bulundu?

Paylaş
Fatih Karahan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan hangi görevlerde bulundu?

Fatih Karahan Merkez Bankası Başkanı olarak tanıtıldı. Hafize Gaye Erkan’ın TCMB başkanlığından ayrılmasının ardından yerine gelecek isim merak ediliyordu. Türkiye’nin ekonomisine yön verecek en önemli isimlerden biri olan Fatih Karahan’ın kaç yaşında ve nereli olduğu ile daha önce hangi görevlerde bulunduğu da vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı…

Merkez Bankası Başkanlığında görev değişimi yaşandı ve yeni TCBM Başkanı olarak Fatih Karahan atandı. Geçtiğimiz günlerde koltuğuna oturan Karahan açıklamasında enflasyonun, hedeflenen uyumlu seviyeye gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlı olduklarını söyledi. Peki, Fatih Karahan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar…

Haberin Devamı

YENİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI FATİH KARAHAN KİMDİR?

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Lisans eğitimini 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde tamamlandı.

2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını alan Karahan Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başladı. 2022 yılına kadar bu kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Fatih Karahan, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yaptı, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı.

Haberin Devamı

28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanan Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atandı.