Gündem Fazıl Say solist oldu

Fazıl Say solist oldu

Paylaş
Fazıl Say solist oldu

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) Egeli müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşattı

Yaz konserleri kapsamında dün (cumartesi) Çeşme Kalesi'nde gerçekleşen bir saatlik konserin 26 dakikasında ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say piyanosuyla solistlik yaptı.

Geçen Cuma günü Ayvalık'ta yaklaşık 3 bin kişinin izlediği Türkiye'nin ilk çocuk senfoni orkestrası DÇSO, bir gün sonra Çeşme Kalesi'nde sahne aldı. Bilet ve davetiyelerin 20 TL'den satıldığı konseri yaklaşık bin 200 kişi izledi.

Geliri Tohum Otizim Vakfı'na bağışlanacağı belirtilen Çeşme'deki konser Gabriel Faure'nin 7 dakika süren `Pavane Op. 50' adlı yapıtıyla başladı. Ardından Fazıl Say sahne aldı ve George Gershwin'in 18 dakika süren `Rhapsody in Blue' yapıtında orkestraya piyanosuyla solistlik yaptı.



İlk bölümün son yapıtı Fazıl Say'ın bestelediği ve 8 dakika süren `Balatlar / Nazım ve Kumru' oldu. Bu parçayla konserdeki solistliği sona eren Fazıl Say sahneden ayrılırken ayakta alkışlandı.

Bunun üzerine iki kez sahneye geri dönen ve izleyicileri selamlayan Say, alkışların devam etmesi üzerine piyanosuna oturarak orkestra eşliğinde kısa bir eser daha çalarak müzikseverlerin gönlünü aldı.

Verilen 15 dakikalık aranın ardından tekrar sahneye çıkan DÇSO, ikinci bölümde Alexander Borodin'in 15 dakikalık `Poloveç Dansları' ile Çaykovski'nin 17 dakikalık `İtalyan Kapriçyosu Op. 45' adlı eserlerini çaldı.

Büyük ilgi gören konserin izleyicileri arasındaki çok sayıda çocuğun bulunması dikkat çekti.

Fulya OMAÇ/DHA