Gündem Feci gün: 35 ölü, 57 yaralı

Feci gün: 35 ölü, 57 yaralı

Paylaş
Feci gün: 35 ölü, 57 yaralı

Dün önce Gaziantep'te, sonra Mardin'de meydana gelen birbirinin tıpa tıp aynısı iki kazada ağır bilanço ortaya çıktı. Her iki olayda da, insanlar öndeki ilk kazalara müdahale ederken, arkadan gelip kalabalığı biçen ağır vasıtaların kurbanı oldu. Bu iki kazada toplam 35 kişi öldü, 57 kişi yaralandı.

Gaziantep’te trafik kazasına müdahaleye giden ekiplere yolcu otobüsü çarptı. Feci kazada aralarında 3 itfaiyeci, 3 sağlık görevlisi ve 2 gazetecinin de olduğu 15 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Mardin'deki kazada görgü tanıkları kaza anını anlattı Mardin’in Derik ilçesinde 19 kişinin hayatını kaybettiği, 6’sı ağır 26 kişinin de yaralandığı kazanın görgü tanıkları o anları anlattı.

DURAN ARAÇLARA ÇARPTI

Gaziantep-Nizip otoyolunda dün sabah bir otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada haber için Şanlıurfa’ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver de kazayı görünce yaralılara yardım etmek için durdu. Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre geride yolcu otobüsü devrildi. Yan yatan otobüs, sürüklenerek park halindeki ambulans, itfaiye ve İHA’ya ait canlı yayın aracına çarptı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

Feci kazada sağlık görevlileri Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük, Halil Özden; itfaiyeciler Ahmet Polat, Mehmet Polat, Mehmet Bozkurt; İhlas Haber Ajansı muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetti, 9’u ağır 31 kişi de yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar kaza ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Kazaya neden olan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

YÜREK YAKAN PAYLAŞIM

Muhammed Abdulkadir Esen, geçen yıl Gaziantep Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra İHA’da fotomuhabirliğine başladı. 25 yaşındaki Esen’in sosyal medya hesabında yaptığı, ‘İnsanlar ne yana gitseler, ölümlerine doğru giderler’, ‘Topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Hepsi bu kadar’ paylaşımları yürek burktu.

MARDİN'DE ÖLÜ SAYISI 20'YE YÜKSELDİ

Mardin Derik’te de bir TIR araca çarptı. Vatandaşlar kazazedelere yardım ederken freni patlayan başka bir TIR, büyük bir hızla kalabalığın arasına daldı. 20 kişi yaşamını yitirirken 26 kişi yaralandı.

Mardin'in Derik ilçesinde akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada, freni boşalan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. 2 çocuğun can verdiği ev birçok kişinin yaralandığı feci kazanın ardından görevliler ve çevredeki vatandaşlar yardım etmek için koştu.

TOPLANAN KALABALIĞIN ARASINA BAŞKA BİR TIR DALDI

Toplanan kalabalığın arasına arkadan gelen freni patlamış başka bir tır daldı. Katliam gibi kaza sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Bölgeye, takviye olarak çok sayıda AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU: 20 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Olayın gerçekleşmesinin ardından Mardin'e doğru yola çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı açıklamalarında 20 vatandaşımızı hayatını kaybettiği bilgisini verdi.