Gündem Fedon da açılım istiyor

Fedon da açılım istiyor

Paylaş
Fedon da açılım istiyor

Başbakan Erdoğan'ın müzik dünyasının ünlü isimleriyle buluştuğu toplantıya kendisini davet etmemesine sitem eden Rum asıllı şarkıcı Fedon isyan etti

Hükümet, başta Kürt açılımı olarak bilinen demokratik açılım, ardından da Alevi ve Roman açılımına imza atmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan, demokratik açılımı anlatmak ve destek istemek için müzik dünyasının ünlü isimleriyle İstanbul’da buluşmuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, kahvaltılı buluşmada, “Türkü ve şarkılarınız sağır duvarları aşacak” demişti. Toplantıya davet edilmediğini söyleyen Rum asıllı şarkıcı Fedon, Erdoğan’a sitem etti. 65 yaşındaki Fedon, “Sitem sevgiden doğar, ama benim mesajlarım, beklentilerim bu ülkede yaşayan birçok gayrimüslimin de isteğidir” dedi.

‘ÜLKENİN MOZAİĞİYİM’

Gaziantep’te düzenlenen Sirtaki Gecesi’nde sahneye çıkan Fedon şunları söyledi:

Aslında sanatçıların içinde en fazla çağrılması gereken ben olmalıydım. Başbakan’ın çok güzel açıklamaları var. Başbakanımız ‘Bugüne kadar Türkiye’de yaşayan gayrimüslimlere faşizan bir rejim uygulanmıştır, bunu da halledeceğiz’ demişti. Ben de ona buradan soruyorum; Sayın Başbakanım ben neden hâlâ çöpçü olamıyorum, niye polis, niye bir deniz subayı olamıyorum? Bunun cevabını bekliyorum. Yoksa benim gözlerim açık gidecek. Ben bu ülkenin has bir vatandaşıyım. Ben Türk çocuğuyum. Ben bunları göremiyorum, üzülüyorum. Ben o daveti almak isterdim. Çünkü bu ülkenin bir mozaiği, rengiyim.

Haberin Devamı

Zeki GÜNAY/DHA