Gündem 'Filistin devleti artık kaçınılmaz'

'Filistin devleti artık kaçınılmaz'

Paylaş
'Filistin devleti artık kaçınılmaz'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Cezayir’deki temaslarının ardından yaptığı açıklamada Gazze’de önceliğin ateşkes ve insani yardımların ulaşması olduğunu söyledi. Erdoğan, “Filistin devletinin tesisi artık kaçınılmaz. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün resmi ziyaret kapsamında gittiği Cezayir’de, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile baş başa görüştü. İki lider Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi’nin ikinci toplantısına da başkanlık etti. Konsey’in adının ‘Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’ olmasına karar verilen toplantının ardından düzenlenen törende iki ülke arasında 12 anlaşma imzalandı. Erdoğan, Cezayir’le yeni ticaret hacmini 10 milyar dolar belirlediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

‘ÖNCELİĞİMİZ ATEŞKES’

Ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Gazze konusunu da ele aldıklarını, aracı ülke Katar’dan olumlu haber beklediklerini söyledi. Erdoğan, “Savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını kabul etmiyoruz. Hastane, ibadethane, okulların hedef alınması, halkın göçe zorlanması barbarlıktır. Filistin devletinin tesisi artık kaçınılmaz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Önceliğimiz ateşkes ve insani yardımların intikali. Bunun için gereken katkıyı sunuyoruz” dedi.

4 YILLIK ÇALIŞMALAR KİTAPLAŞTIRILDI

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2020, 2021, 2022 ve 2023 yılının ilk 6 ayında yaptığı çalışmaları ‘Aşkınan Koşan Yorulmaz’ adlı 4 ciltlik kitapta topladı. Kitap serisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı toplantılar, açılışlar, törenler, buluşmalar fotoğraflarla anlatıldı. Kitaplarda Erdoğan’ın mesajları, kabulleri ve telefon görüşmeleri ile yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerine de yer verildi. DHA

Haberin Devamı