Gündem Firari kardeşler yakalandı

Firari kardeşler yakalandı

Paylaş
Firari kardeşler yakalandı

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde 7 yıl önce 4 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla yargılandıkları davada haklarında verilen 4'er kez ömür boyu hapis cezası Yargıtay'da onanan ve bir yıldır aranan 38 yaşındaki İhsan Akboz ile 29 yaşındaki Ömer Akboz kardeşler, düzenlenen operasyonda yakalandı

Ceyhan İlçesi’ndeki İnönü Bulvarı’nda 7 yıl önce meydana gelen olayda gazinocu Mehmet Ozan, korumalarıyla birlikte otomobille giderken, uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı.

Saldırıda 37 yaşındaki Mehmet Ozan, korumalığını yapan yeğeni 24 yaşındaki Hakan Akkuş ve 29 yaşındaki Halil Yılmaz olay yerinde, emekli astsubay 50 yaşındaki Mehmet Akıllı ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Olaydan sonra kaçan saldırganların kullandığı otomobil, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu üzerinde Seyhan Viyadüğü’nde yakılmış ve olayda kullanılan silahlar da atıldığı nehirde bulundu.

Cinayetlerin, Mehmet Ozan’ın korumalığını yapan Halil Yılmaz’ın 2005 Ocak ayında 45 yaşındaki Ramazan Gezici’yi öldürmesi, müteahhit 42 yaşındaki Atilla Can ve 35 yaşındaki Hasan Kav’ın yaralanmasından başlayan kan davasından kaynaklandığı belirlendi. Polisin takibiyle yakalanan İhsan Akboz ile Ömer Akboz, yargılandıkları Adana 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4’er kez ömür boyu hapse mahkum edildi.

Dosyaları Yargıtay’da temyize gönderilen ve 5 yıllık tutukluluk süresi dolduğu gerekçesiyle tahliye edilen Akboz kardeşlerin cezası, geçen yıl onandı. Haklarında yakalama kararı çıkan İhsan ve Ömer Akboz kardeşleri aramaya başlayan Adana polisi, Mersin’in merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Fatih Mahallesi’nde saklandığını tespit etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) Ceyhan Grup Amirliği’ne bağlı ekipler, öğle saatlerinde Akboz kardeşlerin saklandığı eve operasyon düzenledi. Eve baskın yapan ekipler, iki kardeşi yakaladı. Adana’ya getirilen zanlılar, yakalama işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine teslim edilecek.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)