Gündem Fırtına yaşamı felç etti

Fırtına yaşamı felç etti

Paylaş
Fırtına yaşamı felç etti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle İngiliz bayraklı "Audace" isimli yat karaya oturdu

AA muhabirinin Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre ilçede rüzgarın hızı zaman zaman saatte 80 kilometre olarak ölçülüyor. Fırtına nedeniyle Bitez beldesi açıklarında demirli bulunan yaklaşık 20 metre uzunluğundaki İngiliz bayraklı "Audace" isimli yat karaya oturdu. Yatın bazı bölümleri zarar gördü.

Sahilde restoran işleten Necdet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde otururken aniden bir ses duyduğunu söyledi. Dışarıya çıkıp baktığında yatın karaya oturduğunu gördüğünü belirten Doğan, "Tekne birkaç hafta önce de yine demirli bulunduğu yerden kurtularak buraya kadar gelmişti. Yatın sahibi burada yok.

Böyle değerli yatların bu şekilde zarar görmesi bizi üzüyor. Önceden fırtına uyarısı yapılmıştı. İnsanlar biraz daha dikkatli olabilirlerdi" dedi. Doğan, sahilde bulunan birçok restoranın masa ve sandalyelerinin denize sürüklendiğini, esnafın fırtınadan zarar gördüğünü kaydetti. Bu arada, Bitez beldesindeki bir restoranın önünde bulunan ağacın kopan dalı bir motosikletin üzerine düştü.

Bodrum’un Kumbahçe sahilindeki bazı restoran ve iş yerlerinin camları kırıldı, masa ve sandalyeleri denize sürüklendi. Muğla kent merkezinde ise şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış, nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.