Gündem Fön etkisi yapacak! O ilimizde sıcaklık 44 dereceyi görecek

Fön etkisi yapacak! O ilimizde sıcaklık 44 dereceyi görecek

Paylaş
Fön etkisi yapacak! O ilimizde sıcaklık 44 dereceyi görecek

Avrupa'yı kasıp kavuran sıcak hava dalgası Türkiye'ye de gelecek mi sorusu gündemde iken Antalya için uyarı geldi. Hava sıcaklığının 35 dereceye çıktığı Antalya'da nem oranı yüzde 23'e ulaşınca görüş mesafesi arttı, şehrin manzarası netleşti. Kentte etkili olan poyrazın ise yarından itibaren fön etkisi yapacağı bildirildi.

Antalya'da yüzde 23 olarak ölçülen nem oranı, poyrazla görüş mesafesini 50 kilometrenin üzerine çıkardı. Kepez üstü seyir terasından bakıldığında, kent manzarası ve Beydağları net şekilde görüldü. Şehre hakim noktalardan bile en uzak yerler, rahatça gözle seçilebildi. Denizin koyu maviliği ile kent merkezindeki yapıların detaylı görünümü, fotoğraf tutkunlarına eşsiz kareler sundu.

Haberin Devamı
O ilimizde sıcaklık 44 dereceyi görecek Avrupa'yı kasıp kavuran sıcak hava dalgası Türkiye'ye de gelecek mi sorusu gündemde iken Antalya için uyarı geldi. Hava sıcaklığının 35 dereceye çıktığı Antalya'da nem oranı yüzde 23'e ulaşınca görüş mesafesi arttı, şehrin manzarası netleşti. Kentte etkili olan poyrazın ise yarından itibaren fön etkisi yapacağı bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de poyrazın salı gününe kadar etkili olacağını ve fön etkisi yapacağını duyurdu. Nem oranındaki düşüş nedeniyle hafta sonu 44 dereceye ulaşacak sıcaklığın, kavurucu etki yapacağı da kaydedildi.

IĞDIR’DA SICAKLIK 40 DERECEYE YAKLAŞTI

Sahip olduğu iklim şartlarından dolayı "Doğu'nun Çukurova'sı" olarak anılan Iğdır’da hava sıcaklığı artıyor. Avrupa'yı kasıp kavuran sıcak hava dalgası gündemde iken, Iğdır’ın Aralık ilçesinde sıcaklar bugün Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü verilerine göre 39,7 dereceyi buldu. Iğdır merkez ise 38 derece ile kavurucu sıcaklara teslim oldu. Sıcakta çalışmak zorunda olan vatandaşlar büyük emeklerle işlerine devam ederken, kent merkezinde vatandaşlar ağaç altlarında serinlemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Iğdır’da ikinci el eşya satan Sadık Karayaluk, aşırı sıcaktan dolayı buzdolabı stoklarının tükendiğini belirterek, “Bu yıl hava Iğdır’da çok sıcaktır. Havaların sıcak olmasından dolayı geçen yıl depomuzu doldurduğumuz buzdolaplarının hepsi bitti, şu an elimde yok. Iğdır’ın köyleri bile sıcak olduğu için köyden bile buzdolabı aldılar” dedi.