Gündem Fox TV’nin adı neden değişti? Fox TV’nin yeni ismi Now TV ne anlama geliyor?

Fox TV’nin adı neden değişti? Fox TV’nin yeni ismi Now TV ne anlama geliyor?

Paylaş
Fox TV’nin adı neden değişti? Fox TV’nin yeni ismi Now TV ne anlama geliyor?

Fox TV’nin adı ve logosu değişti. Değişikliği RTÜK Üyesi İlhan Taşcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Taşcı açıklamasında “Fox TV logo değişikliğine gitti artık Now TV oldu. RTÜK değişiklik istemini yerinde bularak onayladı.” İfadelerini kullandı. Peki, Fox TV’nin adı neden değişti? Fox TV’nin yeni ismi Now TV ne anlama geliyor? İşte yanıtı…

Fox TV’nin adının neden değiştiğine dair araştırmalar hız kazandı. Bir süredir kanalın isminin değişeceği ve bu yönde RTÜK’e başvuru yapacağı biliniyordu. Beklenen açıklama ise bugün geldi ve Fox TV’nin isminin Now TV olarak değiştiği belirtildi. Televizyon severler ise bu değişikliğin nedeni ile yeni ismin ne anlama geldiğini araştırmaya başladı.

Haberin Devamı

FOX TV’NİN ADI NEDEN DEĞİŞTİ?

Fox TV’nin isim değişikliğinin sebebi Disney grubunun FOX’u satın alırken isim hakkını belli bir süreliğine alması. Bu süre dolduğu için de dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de izlenen kanalın adı değişti.

FOX TV’NİN YENİ İSMİ NOW TV NE ANLAMA GELİYOR?

Fox TV’nin yeni ismi Now TV’nin ne anlama geldiğine ilişkin kanaldan bir açıklama yapılmadı. Ancak “Now” kelimesi İngilizce’de “Hemen”, “Şimdi” ve “Şu anda” anlamlarını taşıyor.

FOX TV KİMİN?

FOX, The Walt Disney Company'nin sahibi olduğu Fox Networks Group (Walt Disney Doğrudan Tüketiciye ve Uluslararası/Disney Türkiye)'nin Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanalıdır.

22 Nisan 1993'te yayın hayatına başlayan İhlas Yayın Holding'in yayın kuruluşu olan TGRT'nin yayın haklarının devredilmesinden sonra aynı frekans üzerine 24 Şubat 2007 tarihinde kurulmuştur.

Haberin Devamı

Fox TV isim hakkının süresinin dolması üzerine yayın yaptığı ülkelerde Star Channel olarak isim değişikliğine gitmiştir. Türkiye'de halihazırda bu isimde bir ulusal kanalın bulunması nedeniyle Şubat 2024 itibariyle Now TV adını alacağı duyurulmuştur.