Gündem Fransa'dan sonra bize de kapak oldu

Fransa'dan sonra bize de kapak oldu

Paylaş
Fransa'dan sonra bize de kapak oldu

Eylül sayısında Atatürk'ü konu alan, Fransa'nın önde gelen tarih dergisinin kapağını Paris’te sokaklarda asılı gören Antalya Turistik Otelciler Derneği Başkanı (ANTOPD) Alp Özel, posterden baskı yaptırıp Kaleiçi’ndeki tüm otel ve tesislere dağıttı. Atatürk kapağı, turistlerin ilgi odağı oldu.

Fransa’da yayın yapan Historia dergisinin eylül sayısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümüne özel, fon olarak Türk bayrağının kullanıldığı Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ile basıldı. Ailesiyle Paris’te bulunan ANTOPD Başkanı Alp Özel de ’Eski Paris’ olarak da adlandırılan semtte, derginin Atatürk’e ait kapağına ait posterin bazı işletmelerce çerçevelenip duvara asıldığını gördü.

Haberin Devamı

Galatasaray Üniversitesi'nde okuyan kızına kapaktaki Fransızca yazıları tercüme ettiren Alp Özel, Antalya’ya dönünce konuyu otelciler derneği gündemine getirdi. Toplantıda yönetim kurulunun ortak kararıyla, "Dünyanın onlarca ülkesinden turist ağırlayan Kaleiçi’nde bu poster Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça hazırlansın, hem üyelerimiz hem esnafımız dış ve iç mekanlarında kullansın" fikri benimsendi.

Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Derneği, Fransız dergisindeki resim ve yazılarla posterleri 5 dilde bastırıp esnaf ve otellere dağıttı. Kaleiçi sokakları, Fransız dergisinin Atatürk'ün posterleriyle donatıldı. Gerçekten de posteler ilgi çekti. İşletmeciler, turistlere bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü ve kurucusu Atatürk’e dair bilgiler vermeye başladı.

Haberin Devamı