Gündem Galata Köprüsü’nde çalışma başlatılacak! 20 gün sürecek

Galata Köprüsü’nde çalışma başlatılacak! 20 gün sürecek

Paylaş
Galata Köprüsü’nde çalışma başlatılacak! 20 gün sürecek

İBB, 1994 yılında inşa edilen 490 metre uzunluğundaki ve 42 metre genişliğindeki Yeni Galata Köprüsü’nde yeni çalışma başlatacak.

Üzerinde 3x2 şeritli yol ile tramvay hattı bulunan köprü, 29 yıl sonra yapılacak “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” ile olası İstanbul depremine de hazırlanacak.

Haberin Devamı

Milliyet'ten Gülden Çoktan'ın haberine göre, Planlanan çalışmalarla, köprüdeki yapısal ömrünü tamamlamış hasarlı genleşme derzlerinin, onarım ve yenileme çalışmaları yapılacak. Çalışma kapsamında hem açılır kapanır çelik tabliyeler üzerindeki gereksiz ağırlık alınacak hem de çelik köprü tabliyesine uygun, güneşte erimeyen trinidad asfalt imalatı yapılacak.

Galata köprüsü 40 gün trafiğe kapatılacak

20 GÜN SÜRECEK

Çalışmalar kapsamında Galata Köprüsü iki etap halinde trafiğe kapatılacak. 13 Ağustos Pazar 00.00’dan itibaren başlayacak ve 20 gün sürecek birinci etap çalışmada Karaköy’den Eminönü istikametine gidecek araçlar Karaköy’den Tersane Caddesi’ne yönlendirilecek. Daha sonra yine 20 gün sürecek ikinci etap kapsamında ise Eminönü’nden Karaköy istikametine gidecek araçlar Eminönü’nden Ragıp Gümüşpala Caddesi’ne yönlendirilecek.

Haberin Devamı