Gündem'Gayrimeşru yapılarla mücadelede kararlıyız'

'Gayrimeşru yapılarla mücadelede kararlıyız'

Paylaş
'Gayrimeşru yapılarla mücadelede kararlıyız'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile yaptığı görüşmenin ardından iki ülkenin terör örgütleri ve suç şebekeleri ile mücadelede iş birliğine vurgu yaptı. Erdoğan, “Gayrimeşru yapılarla mücadelemizi yurt içinde ve dışında sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze dün resmi ziyaret için Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladığı Kobakhidze’yle başbaşa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Gürcistan’ın Avrupa Atlantik kurumlarıyla bütünleşme sürecine desteğimizi ifade ettik. Türkiye olarak gelişmelerin Gürcistan halkının hayrına olacak şekilde sonuçlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 3 milyar dolara ulaştığını söyleyen Erdoğan, “Yeni hedef olarak 5 milyar dolar üzerinde durduk. Gürcistan’ın büyük altyapı projelerine desteğe hazır olduğumu ilettim” dedi. Görüşmede FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ve suç şebekeleriyle mücadeleye değindiklerini belirten Erdoğan, “Gayrimeşru yapılarla mücadelemizi yurt içinde ve dışında sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu. Erdoğan Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türk ve Gürcü milli takımlarına başarılar diledi.

FİLİSTİN’İ TANIMA DAVETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobakhidze’yle Gazze’deki vahşet hakkındaki değerlendirmelerini de paylaştıklarını belirtip, “Dünyada devam eden Filistin’e destek eylemlerini çok kıymetli buluyorum. Filistin’i henüz tanımamış ülkeleri bunu yapmaya davet ediyorum” dedi. Erdoğan görüşmede, Güney Kafkasya’da barış ve huzurun önemini ve çalışma kararlılığını teyit ettiklerini de söyledi.

Haberin Devamı

‘GERÇEK BİR LİDER’

Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ise “Ortaklığımızı çok önemsiyoruz. Sayın Erdoğan’ı ziyaret etmekten çok mutluyum. Cumhurbaşkanı, Türk insanlarının menfaatini koruyan gerçek bir lider” dedi. Kobakhidze, “Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşması çok önemli bir gelişme. Ukrayna konusunda Türkiye’nin çözüm bulma çabasını ele aldık” dedi.