Gündem Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tahliye edildi

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tahliye edildi

Paylaş
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tahliye edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu öne sürülen kimlik kartlarını sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu tahliye edildi.

İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu öne sürülen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını paylaşmıştı. Gazeteci Haskoloğlu, yaptığı paylaşımında "Yaklaşık 2 ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'nın hakkında şikayetçi olduğu Haskoloğlu, Üsküdar'da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

TAHLİYE EDİLDİ

Haskoloğlu'nun tutuklanmasının ardında avukatları karara itirazda bulundu. Anadolu Adalet Sarayı'na gelen avukatlar, “Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma suçundan" tutuklanan Haskoloğlu'nun serbest bırakılmasını talep ettiler. Bu itirazın kabul edilmesiyle İbrahim Haskoloğlu tahliye edildi.