Gündem Gaziantep-Nizip yolunda feci kaza: 16 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı

Gaziantep-Nizip yolunda feci kaza: 16 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı

Paylaş
Gaziantep-Nizip yolunda feci kaza: 16 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı

Gaziantep'de şarampole uçan bir otomobildeki yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye, sağlık ekipleri ile gazetecilerin bulunduğu kaza alanına bir başka otobüs kayarak ölüm saçtı. Otobüs, ambulans, itfaiye ve İhlas Haber Ajansı’nın canlı yayın aracına çarptı. Kazada hayatını 16 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Kazada ölenlerin arasında 4 sağlık çalışanı, 2 gazeteci ve 3 itfaiyeci de bulunuyor.

Kaza, saat 11.30 sıralarında Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda meydana geldi. Bir otomobilin dere yatağına uçtuğu ihbarı üzerine bölgeye polis, Ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, kazazedelere müdahale etmek için araçlarını otoyola durdurdu. Bu sırada bir Yolcu Otobüsü, ambulans, itfaiye ve İHA’nın canlı yayın aracına çarpıp devrildi. Bölgeye çok sayıda takviye sağlık ekibi yönlendirdi.

Haberin Devamı

 

VALİ AÇIKLADI: 15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, kazada 15 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Otobüs kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimizi ve yaralılara çarpıyor.

İlk belirlemelere 15 vatandaşımız vefat etti. Şu an müdahaleler devam ediyor. Yaralılar hastaneye sevk ediliyor. Milletimizin başı sağ olsun."

3 İTFAİYE PERSONELİ, 2 SAĞLIK PERSONELİ, 2 GAZETECİ...

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TAG otoyolu Gaziantep-Nizip arası 20. Km’de otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 15 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Gaziantep-Nizip yolunda feci kaza meydana geldi Gaziantep'de şarampole uçan bir otomobildeki yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye, sağlık ekipleri ile gazetecilerin bulunduğu kaza alanına bir başka otobüs kayarak ölüm saçtı. Otobüs, ambulans, itfaiye ve İhlas Haber Ajansı’nın canlı yayın aracına çarptı. Gaziantep Valisi Davut Gül, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 15 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır" ifadelerini kullandı. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

YARDIM ETMEK İSTERKEN KAZAYA KARIŞTILAR

Başka bir göreve giderken kazayı görüp, yaralılara yardım eden İhlas Haber Ajansı çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver de hayatını kaybetti.

 


VALİ GÜL, KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Kazanın ardından Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adli Tıp Kurumu'nda hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı diledi. Vali Davut Gül, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledikten sonra jandarma ve polis ekiplerinin gerekli çalışmaları başlattığını ve kazanın asıl sebebinin araştırıldığını söyledi.

BİR KİŞİNİN DAHA KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Öte yandan kazada hayatını kaybeden bir kişinin daha kimliği belirlendi. Kayıp olarak aranan Mehmet Özsoy'un da yakınları tarafından teşhis edilmesiyle, kazada hayatını kaybeden 15 kişinin kimlikleri tespit edilmiş oldu.

Bakan Koca: Gaziantep’teki kazada yaralı sayısı 31 olmuştur

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Gaziantep Nizip’te meydana gelen, 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralı sayısının 31’e yükseldiğini duyurdu. Koca paylaşımda, “Gaziantep Nizip’te meydana gelen, 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında, sonradan ulaşılanlarla birlikte yaralı sayısı toplam 31 olmuştur. 9’unun durumu maalesef ağır, bir kişi ameliyata alındı. Yaralılarımızın tedavisi için bütün imkânlar seferber edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

SİYASİLERDEN BAŞ SAĞLIĞI MESAJLARI

Gaziantep'teki feci kazanın ardından siyasi isimler baş sağlığı mesajları paylaştı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gaziantep-Nizip yolunda yaşanan kazaya müdahale ederken görevleri başında hayatlarını kaybeden fedakar, cefakar sağlık ve itfaiye personelimiz ile gazeteci kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun.

Haberin Devamı

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Gaziantep-Nizip kara yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İtfaiye teşkilatımızın, sağlıkçılarımızın, basın camiamızın, milletimizin başı sağ olsun! Yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Gaziantep-Nizip otoyolunda gerçekleşen elim kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Başımız sağolsun…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Gaziantep'te meydana gelen kazada hayatını yitiren 3'ü itfaiye, 2'si sağlık ve 2'si basın mensubumuz olmak üzere 15 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Hastanede tedavi gören yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Gaziantep-Nizip otoyolunda yaşanan elim Trafik kazası hepimizi büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Başımız sağ olsun. Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Gaziantep'te meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Gaziantep’teki trafik kazasında ne yazık ki aralarında itfaiye, sağlık çalışanları ve gazetecilerin de olduğu 15 vatandaşımızın vefat haberini aldık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılara da acil şifa diliyorum.