Gündem Gaziantepli çocuklar şenlikte buluştu

Gaziantepli çocuklar şenlikte buluştu

Paylaş
Gaziantepli çocuklar şenlikte buluştu

Gaziantepli çocuklar şenlikte buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Oyunları Şenliği’nin 6.'sı gerçekleştirdi. Şenliğe katılan 2 bin çocuk, Birdirbir, Çelik Çomak, Postacı, Orman, Hacıyatmaz, Mendil kapmaca, Halat çekme, Dokuz taş, Yumurta taşıma yarışının da aralarında olduğu pek çok geleneksel çocuk oyunu hem öğrendi hem de oynadı.

Haberin Devamı

40 istasyonda kırk ayrı çocuk oyununun oynatıldığı şenliğin 865 katılımcısının yanısıra gönüllüleri de vardı. 49’u Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi TDP öğrencileri ve 22’si gönüllü öğretmenden oluşan toplam 71 gönüllünün organizasyonunda gerçekleştirilen Şenlikte çocuklar aşina oldukları oyunların yanı sıra, daha önce hiç oynamadıkları farklı yörelerin ve ülkelerin oyunlarını da oynama fırsatı buldular.

Çocuk animasyon, kukla gösterileri ve jonklör gösterilerinin de yer aldığı şenliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, "Avrupa Çocuk Dostu kentler birliğine Türkiye'den üye tek şehir olmanın sorumluluğu ile çocuklar için pek çok hizmet üretiyor, etkinlikler şenlikler yapıyoruz. Sadece Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda etkinlikler düzenlenmemeli ve her zaman yarınlarımızın teminatı çocuklarımızı geleceğe hazırlama adına organizasyonlar düzenlemeliyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak çocukları daima kültür sanat ve sporla buluşturuyor, oynarken eğlenmeyi, eğlenirken öğrenmeyi hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Şenliğe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.