Gündem 'Gazi'de öldüren arıza' iddiası

'Gazi'de öldüren arıza' iddiası

Paylaş
'Gazi'de öldüren arıza' iddiası

Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde, solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören 5 çocuğun, ikişer dakika arayla kalbinin durduğu ileri sürüldü

İddiaya göre Gazi Üniversitesi Hastanesi Pediatri Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde solunum cihazlarına bağlı olarak tedavi gören 5 çocuğun saat 23.00 sıralarında ikişer dakika arayla kalbi durdu. Olaya acil müdahale eden doktorlar, yoğun çaba sonucu 4 çocuğu hayata döndürmeyi başardı. Ancak B12 vitamin eksikliği şikayetiyle hastanede solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören 2 yaşındaki Türkan Akbay, ise tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Akbay'ın cesedi hastane morguna kaldırılırken, hastanede bulunan anne ve babası ise yıkıldı.

Haberin Devamı

BABA: CİHAZ ARIZALANMIŞ

Baba Ali Akbay, çocuklarının ekim ayının sonunda hastaneye sevk edildiğini belirterek, "Son 20 gündür durumu iyiye gidiyordu. Ölmeden yarım saat önce Türkan'ı son kez gördük. Görmemizden hemen sonra hayatını kaybetti" dedi. Doktorların tedavi döneminde kızlarıyla yakından ilgilendiğini kaydeden baba Akbay, "Ancak akşam solunum cihazlarında arıza meydana geldiğini öğrendik. Cihazların kısa süreli durduğunu söylediler. Bu nedenle de cihaza bağlı çocukların kalpleri durmuş. Diğer çocuklar yaşama döndürülürken, maalesef kızımı kaybettik. Büyük acı yaşıyorum" diye konuştu.

'HİÇBİR ŞEY KIZIMI GERİ GETİRMEYECEK'

Çocuğunun defin işlemlerinin ardından çıkacak otopsi raporu sonucuna göre hastaneyle ilgili dava açıp açmayacağına karar vereceğini kaydeden Ali Akbay, "Eğer bir kusur, bir hata varsa biz de yasal haklarımızı kullanacağız. Ancak şimdi ne dersem boş, çünkü hiçbir şey kızımı geri getirmeyecektir" dedi. 2 çocuk babası Ali Akbay, kızının cesedini akşam saatlerinde hastanede alarak Adıyaman'a götüreceklerini ve yarın da burada defnedeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

BAŞHEKİM: ÖLÜMÜ CİHAZA BAĞLI DEĞİL

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Peyami Cinaz ise solunum cihazlarının durduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak şunları söyledi:

"Çocuğun ölümü cihaza bağlı değil. Kaybettiğimiz çocuğumuz son çare olarak bize getirildi. Tedavi şansı zor, hatta yok gibiydi. Cihazlarda bir arıza olsaydı şimdi aynı hastalar tedavi olabilir miydi? 5 cihazın aynı anda durması sizce mantıklı geliyor mu? Şu anda aynı ünitede tedavi gören çocuk hastalarımız yine aynı cihazlara bağlı. Yani burada herhangi bir sıkıntı yok. İddialar tamamen asılsız."

Prof. Dr. Cinaz, olayla ilgili herhangi bir inceleme yapmaya gerek görmediğini de belirterek, "Çünkü çocuğun ölüm nedeni belli. Burada herhangi bir aksaklık yok" dedi.

Fevzi Kızılkoyun - ANKARA / DHA