Gündem Gece kulübündeki yangında 29 kişi can verdi! DJ'in çenesindeki yara detayı dikkat çekti

Gece kulübündeki yangında 29 kişi can verdi! DJ'in çenesindeki yara detayı dikkat çekti

Paylaş
Gece kulübündeki yangında 29 kişi can verdi! DJ'in çenesindeki yara detayı dikkat çekti

İstanbul'da gece kulübü yangınında ölen 29 kişiden bazıları çalışan bile değildi, DJ, aşçı, güvenlik gibi kadrolar için iş görüşmesine gelmişti. İşveren, çalışanları ise "Herkes gelsin, ortalığı toplar iftar yaparız" diye çağırmıştı. Ancak hepsi bir anda kulübü saran alev kapanının ortasında kaldı.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi'nde 16 katlı bir apartmanın eksi 1 ve eksi 2'nci katlarında faaliyet gösteren Masquerade adlı gece kulübünde meydana gelen yangın faciasında hayatını kaybedenler arasında iş görüşmesine gelenler ve mekan çalışanlarının da olduğu kaydedildi. Mekan sahibi ile daha önce görüştüğünü belirten apartman yöneticisi Şule Şakar "Herkes gelsin, salı günü hem iftar yaparız hem ortalığı toparlarız' demişler. Tüm işçilerin davet edildiğini biliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

BAYRAMA AÇILACAKMIŞ

Tadilatın 10 Nisan'a kadar bitmesi ve mekanın bayrama yetiştirilmesinin planlandığı; açılış hazırlığı yapan mekana DJ, aşçı, güvenlik gibi yeni personel alımı yapıldığı öğrenildi. Bu nedenle hayatını kaybedenler arasında bu iş görüşmesine gelenler ve mekan çalışanlarının da olduğu kaydedildi. Yanan alanın sinema salonu, TV stüdyosu olarak gözüktüğü; mekanın üst giriş kapısının fuaye, alt kapısının da tahliye kapısı olarak planlandığı, ruhsatının öyle alındığı görüldü.

SORUMLULAR YARGI ÖNÜNDE

Yangının çıkış sebebinin tadilat sırasında kullanılan oksijen tüpünün parlaması olduğu belirtilmişti. Aralarında kulübün ortakları Şazi Şekergümüş, Mehmet Memduh C., işletme müdürü Arda Arman P., mesul müdür İsmet Ş. gibi isimlerin olduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 6'sı dün adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

DJ’İN ÇENESİNDEKİ YARA

Hayatını kaybedenler arasında olan 47 yaşındaki DJ Gökhan Tevlek'in babası Yüksel Tevlek "Orada bir çalışma vardı. Oğlum da işçilere gözetim yapıyordu. Oğlumun çenesinde yara vardı, zehirlenme falan değil. İhmal olup olmadığını bilmiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı