Gündem Gel de bunu oğluma anlat

Gel de bunu oğluma anlat

Paylaş
Gel de bunu oğluma anlat

Onur Özarslan (21), villa bahçesinde oynayan Ö.B.Ö.’yü (7) kaçırıp bir çatıya bağladıktan sonra fidye istemeyi planladı. Yakalanıp yargılanan fidyeciye 'iyi hal' indirimi uygulandı. Toplam 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tahliye edildi. Küçük çocuğun annesi, karara isyan etti.

Olay geçtiğimiz 23 Ocak'ta Bolu'da yaşandı. Özarslan, Ö.B.Ö.’yü kaçırıp 1.5 kilometre ilerideki iş merkezinin çatısına götürdü. Çocuğu sandalyeye bağladı, bantla ağzını kapattı, daha sonra fidye istemek için çocuğun evine gitti. Toplanan kalabalığı görünce panikleyip kaçan Onur Özarslan, 15 dakikalık takip sonunda yakalandı. 25 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın karar duruşması aileyi şoke etti.

Haberin Devamı

KORKU İÇİNDE YAŞIYORUZ

Mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulanan Özarslan'ın, toplam 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Sanığın kaçma şüphesi olmadığı gerekçesi ve cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Anne R.Ö., "Şu olaydan dolayı her gün korku içerisinde yaşıyoruz. Çocuğum geceleri çığlıklarla uyanıyor. İnsanlara olan güvenini kaybetti" diyerek karara tepki gösterdi.

8 yaşındaki çocuğu kaçırarak fidye istemişti, tahliye edildi