Gündem Gelin konvoyları da yasaklandı

Gelin konvoyları da yasaklandı

Paylaş
Gelin konvoyları da yasaklandı

Bolu Valiliği, yayınladığı genelgeyle il genelinde asker uğurlama, düğün ve spor karşılaşmalarının ardından kutlama amacıyla oluşturulan konvoyları yasakladı

Genelgeye göre gelin almaya giderken en fazla 5 araç olacak, klakson çalınımayacak. Bolu Valiliği, asker uğurlama ve düğünlerde oluşturulan konvoyları bugün yayınladığı genelgeyle il genelinde yasakladı.

Haberin Devamı

Bolu Valisi İbrahim Özçimen imzasıyla yayınlanan ve 20 Aralık'ta yürürlüğe girecek genelge uyarınca asker uğurlamalarında, düğünlerde ve spor karşılaşmaları sonrasındaki kutlamalarda araçların konvoy halindeki kutlamalarına yasak getirildi.

Genelgede 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’na göre valilerin ilin genel idaresinden sorumlu olduğu ifade edilerek, “Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için il sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması için gereken karar ve tedbirleri alır. Keza Valiler, vatandaşın huzurunu bozucu, halkın mal ve can emniyetini tehlikeye düşürücü eylemlerin vuku bulmaması için önleyici tedbirleri de alır” sözlerine yer verilerek, alınan kararlar şöyle açıklandı:

Haberin Devamı

- Düğün, asker uğurlamaları ve sportif faaliyetler ve benzeri şekilde oluşturulan konvoylar 20 Aralık tarihinden itibaren il genelinde Valiliğimizce yasaklanmıştır.

- Vatandaşların düğün ile ilgili ihtiyaçlarının (kuaför, gelin alma) karşılanması amacıyla konvoy şeklinde olmadan 5 aracı geçmemek ve araç takip mesafesinde seyretmelerine izin verilmiştir.

- 5 araç sayısı içinde bulunanların, trafik kurallarına uymaları, yolu kullanan diğer sürücü ve yayaları taciz edip tehlikeye atmamaları, araç camlarından sarkmamaları, yüksek sesle tezahürat yapmamaları, klakson çalmamaları, ateşli silah ve patlayıcı madde ve buna benzer madde kullanmamaları gerekmektedir.

- Ayrıca asker sevk dönemlerinde kolluk güçlerimizce otogarlarda gerekli önlem alınacak, asker adaylarının çoğunlukla seyahat edeceği otobüslerin güzergahı önceden öğrenilecek ve asker uğurlamak amacıyla otogar çıkış yolları ile otobüslerin il içerisindeki güzergahında oluşturulmak istenen konvoyların oluşmaması için, uğurlayıcılar ikaz ve ikna edilecek, aksine davranış halinde dağılmaları sağlanacaktır. Genelgede yasaklama kararına uymayanlar hakkında ise Karayolları Trafik Kanunu, Çevre Kanunu ve Kabahatlar Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Haberin Devamı