Gündem GEORGE SOROS KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? George Soros ne iş yapıyor? Kalp krizi geçirerek öldüğü iddia edildi!

GEORGE SOROS KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? George Soros ne iş yapıyor? Kalp krizi geçirerek öldüğü iddia edildi!

Paylaş
GEORGE SOROS KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? George Soros ne iş yapıyor? Kalp krizi geçirerek öldüğü iddia edildi!

George Soros’un kalp krizi geçirerek öldüğü iddiaları gündeme otururken, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Sosyal medyada sıklıkla dolaşan haberlerin ardından ‘George Soros kimdir, kaç yaşında ve nereli?’ ve ‘George Soros ne iş yapıyor?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı…

George Soros zaman zaman Türkiye gündemine gelen isimler arasında yer alıyor. Ancak bu sefer kalp krizi geçirerek öldüğü iddiaları ile gündeme geldi. George Soros yaptığı büyük çaplı yardımlarla bazı çevreler tarafından hayırsever bir kişi olarak tanımlanmakla birlikte bu yardımlarını o ülkelerin sosyo-politik sistemini kontrol etmek için yaptığı yönünde eleştiriler de bulunmaktadır. Peki, George Soros kimdir, kaç yaşında ve nereli? George Soros ne iş yapıyor? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

GEORGE SOROS KİMDİR?

George Soros FBA 12 Ağustos 1930 tarihinde Budapeşte'de dünyaya gelen, Macar asıllı Amerikalı, Yahudi iş insanıdır. Mart 2021 itibarıyla net servetinin $8,6 milyar olduğu ve günümüze kadar Açık Toplum Vakıflarına $32 milyardan fazla bağışta bulunduğu hesaplandı.

İlk defa Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasından sonra Batı Avrupa'ya göre oldukça fakir olan Doğu Avrupa (Ukrayna, Belarus, Polonya, Yugoslavya, Romanya, vb.) ülkelerine tek başına tüm zamanların en büyük finansal yardımını yaparak ismini duyurdu. Yaptığı yardımlar Birleşmiş Milletler gibi büyük kuruluşların finansal yardımlarından daha fazladır.

Birçok yazar ve ünlü isim Soros'un bu faaliyetlerinden dolayı onu "hayırsever" olarak nitelendirir. Fakat aksine bu yardımlarını o ülkelerin sosyo-politik sistemini kontrol etmek için yaptığını iddia eden yazarlar da vardır.

Haberin Devamı

Soros, Açık Toplum Vakıflarının kurucusudur. Soros'un Açık Toplum Vakıfları, Türkiye şubesi Eylül 2001'de kurulan Bebek'teki Açık Toplum Enstitüsü Yardım Vakfıdır (OSIAF). 2002'de, Irak Savaşı'nın başlamasından yaklaşık iki hafta önce Sabancı Üniversitesi'ni ziyaret etmiş ve söyleşide, "Türkiye, stratejik konumu nedeniyle en iyi ihracat ürünü ordusudur," demiştir.