Gündem Gerçek 'Salak Milyoner'

Gerçek 'Salak Milyoner'

Paylaş
Gerçek 'Salak Milyoner'

1974 yapımı 'Salak Milyoner'deki gibi bir dairede define arayan kişiler, gözaltına alınıp serbest bırakılınca tekrar eve geldi, tünellerden çıkan toprağı tünele geri döktü

Zeki Alasya, Metin Akpınar, Kemal Sunal ve Halit Akçatepe’nin oynadığı, 1974 yapımı “Salak Milyoner” filmi İstanbul’da bizzat yaşandı. Ertem Eğilmez’in filminde, içinde define olduğuna inandıkları evin altında tünel açıp hazineyi arayan dört kardeşin hikâyesi vardı. Fatih’te, aynı olay yaşandı.

İmam Hüseyin Sokak’taki 4 katlı bir apartmanın sakinlerinden avukat Metin Erkan, define arayan 4 kişiden önce evde kalanların da bu tür bir faaliyete teşebbüs ettiğini ve duydukları sesler üzerine çeşitli şikayetlerle engellemeye çalıştıklarını belirterek, “Bir ay önce ’Bodrum katta rahatsız oluyoruz. Burayı akrabalarımıza kiraya veriyoruz’ diyerek gittiler. Eşim ve oğlum, aşağıya girip çıkan kişilerle tesadüfen karşılaştıklarında, binada tadilat yapılacağını söylemişler” dedi.

11 metrelik çukur vardı

Erkan, 29 Ağustos’ta sesler gelmesi üzerine ev sahibinin polislerle geldiğini ve kazı yapılan alanı gördüklerinde şoka girdiklerini ifade ederek, zeminde ve yana doğru kazılmak suretiyle yaklaşık 11 metrelik bir çukur oluşturulduğunu ve olay yerinde ekiplerin tespitler yaptığını söyledi.

Define arayan 4 kişinin, polislerce gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakıldıktan sonra yeniden eve geldiğini iddia eden Erkan, “Dün (önceki) gece bu kazıyı yapanlar çuvallardaki toprakları kazdıkları yere geri dökmüş ve çukurun bir kısmını kapatmışlar” diye konuştu.

AA

Haberin Devamı