Gündem Giresun'da HES faciası: 4 ölü

Giresun'da HES faciası: 4 ölü

Paylaş
Giresun'da HES faciası: 4 ölü

Giresun' un Dereli ilçesi Kızıltaş köyünde yapımı sürdürülen HES inşaatında göçük meydana geldi. Olayda 4 işçi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı

Giresun'un Dereli ilçesinde hidroelektrik santral (HES) inşaatında meydana gelen toprak kaymasında 4 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı.

Kızıltaş Köyü’nde özel bir şirkete ait HES inşaatında bugün saat 13.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan işçilerden Mustafa Yiğit, Kenan Özdemir, Kerem Erdem ve Eren Erdem hayatını kaybetti. Zafer Kırlak ise, yaralı olarak kurtarıldı.

Ölenlerin yakınları, Dereli Devlet Hastanesi önünde tepkilerini dile getirdi.

Ölen Mustafa Yiğit’in kuzeni olan ve kendisi de aynı şantiyede çalışan Şener Yiğit, vardiya saati olmadığı için o anda inşaatta bulunmadığını belirterek, şirketin bir evi istimlak etmemesi nedeniyle heyelanın meydana geldiğini ileri sürdü, "Evi istimlak etseler heyelan olmayacaktı. İçimiz yanıyor" dedi.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ise, Doğu Karadeniz’de HES yapımlarında zaman zaman sorunlar yaşandığını hatırlattı. Şenlikoğlu, "İnşaat bölgesinde su kalıpları için açılan yerde heyelan meydana gelmiş. Kar suyu çok olduğu için toprak yumuşadı. Tedbirsizlik mi kaza mı bilemiyoruz. Çok elim bir olay" diye konuştu.

Dereli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Zafer Kırlak ise Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Kırlak’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

HES İNŞAATINDA ÖLEN KEREM 16 YAŞINDA

Giresun’un Dereli İlçesi Kızıltaş Köyü’nde HES inşaatında meydana gelen heyelanda hayatını kaybeden Kerem Erdem’in 16 yaşında olduğu öğrenildi.

DHA