Gündem Go-kart pistinde dehşet

Go-kart pistinde dehşet

Paylaş
Go-kart pistinde dehşet

Alanya'ya tatile gelen Iraklı ailenin kızı Lara, eğlence için bindiği go-kart aracında adeta ölümden döndü. Saçı arabanın tekerleğine dolanan genç kızın kafa derisi soyuldu. Bir dizi ameliyat geçirdi, haftalardır tedavi görüyor.

MOTORA KADAR GİRDİ

Haberin Devamı

29 Ağustos günü ailesiyle beraber Kestel bölgesindeki bir go-kart pistine giden 15 yaşındaki Lara Ali Turki Aljanabad, burada go-kart aracına bindi. Pistte bir süre aracı süren Lara'nın toplu haldeki saçı bir anda açıldı. Go-kart aracının tekerleri ve motor aksamına dolanan saç, saçlı deriyi başından sıyırıp aldı. Kazayı gören anne Hanan Ridha (37) fenalık geçirdi. Genç kız kanlar içinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

İLK KEZ BİNİYORMUŞ

Hastanede estetik cerrah Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, Lara'yı hemen ameliyata aldı. Saatler süren operasyonun ardından kızın saçlı derisi yerine dikildi. Dr. Özkan, "Kıl inceliğinde sayısız damarlarla uğraştık. Zor ameliyatlardan biriydi" dedi. Kendine gelen Lara ise "İlk kez go-karta biniyordum. Olan oldu. Büyük acı yaşadım. O anı anlatamam" diye konuştu. İşletmenin kask vermediği iddiası üzerine soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Go-kartta yaşanan bu ilk kaza değil. Adapazarı’nda 2013 yılında 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan, go-kart pistinde bariyere çarpmış başı koparak feci şekilde can vermişti. İstanbul Sarıyer'de 2018'de genç bir kızın fuları aynı şekilde go-kartın lastiğine dolanmış ve ağır yaralanmıştı. Samsun'da beş yıl önce İlkadım ilçesinde de Türkmen bir genç kız saçlarını go-kart aracının lastiğine kaptırmış, kafa derisi yüzülmüştü.


 

Ailenin anı olması için çektiği görüntülerde, Lara'nın sürüşte kask takmadığı, saçını topuz yaptığı görülüyor.