Gündem Göçükte mucize

Göçükte mucize

Paylaş
Göçükte mucize

Elazığ Palu’da özel bir krom madeninde 1400 metre derinlikte meydana gelen göçükte, biri maden sahibinin oğlu olmak üzere 4 işçi mahsur kaldı. İşçilerden biri kendi çabalarıyla göçükten çıktı. 2’si ekipler tarafından kısa sürede kurtarıldı. 4’üncü işçi ise olaydan 5 saat sonra göçükten sağ çıkartıldı.

Elazığ Palu’da Kayaönü Köyü’nde dün sabah Bedri Aydın’a ait krom madeninde yerin 1400 metre altında göçük meydana geldi. 4 işçi göçük altında kaldı. İşçilerden biri kendi imkanlarıyla göçükten kurtuldu. Ahmet Çelik ve Zülfü Aydın isimli işçiler ise bölgeye giden AFAD, jandarma, UMKE ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sayesinde kısa sürede göçük altından sağ olarak kurtarıldı. Zülfü Aydın’ın, ocağın sahibi Bedri Aydın’ın oğlu olduğu öğrenildi. Göçükte mahsur kalan son işçi Yunus Yaral ise 24 kişilik ekibin çalışmalarıyla olaydan 5 saat sonra kurtarıldı.

Haberin Devamı

HAYAİI TEHLİKESİ YOK

Elazığ Valisi Ömer Toraman “Ekiplerimiz göçükten kaynaklanan malzemeyi bertaraf ederek işçiye ulaştı. İlk tıbbi müdahalesini UMKE ekibi yer altında bulunduğu yerde yaptı. Hamdolsun bilinci açık, şuuru yerinde. Hayati tehlikesi olmadığını değerlendiriyoruz” dedi. Palu Savcılığı tarafından adli tahkikata başlandığını belirten Vali Toraman, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konular en ince ayrıntısına kadar incelenecek. Durum bütün açıklığıyla ortaya konulacak. İlk tespitler bir tahkimat göçüğü olduğu yönünde” diye konuştu.

BAKANLIKTAN İNCELEME

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da “Yaşanan kazayı araştırmak üzere bakanlığımıza bağlı başmüfettiş görevlendirilmiş olup gerekli incelemeler yapılacaktır. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi. Aynı köyde 2021’de başka bir krom madeninde Salih Yıldırım (29) ile Adem Yıldız (30) adlı kuzenler, asansör olarak kullanılan vagondaki demirin kopması sonucu 25 metreden düşerek ölmüştü. 2023’te yine farklı bir krom madeninde yaşanan patlama sonucu göçük altında kalan 2 işçiden Remzi Tahtacı yaşamını yitirmişti. Burak EMEK/DHA

Haberin Devamı