Gündem Green Card başvuru ücreti ne kadar? Şartları neler? Amerika Green Card başvurusu nereye ve nasıl yapılacak?

Green Card başvuru ücreti ne kadar? Şartları neler? Amerika Green Card başvurusu nereye ve nasıl yapılacak?

Paylaş
Green Card başvuru ücreti ne kadar? Şartları neler? Amerika Green Card başvurusu nereye ve nasıl yapılacak?

Green Card başvuruları 5 Ekim saat 19.00 tarihi itibariyle başlıyor, 8 Kasım 2022 tarihinde ise sona erecek. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşama ve çalışma hakkı sağlayan ve Türkiye’de yeşil kart olarak da bilinen Green Card başvurusu hakkında merak edilen pek çok nokta var. İşte Green Card başvuru şartları, başvuru ücreti ve başvuruların nereye yapılacağına dair detaylar…

ABD’de yaşamak ve çalışmak isteyenlerin sahip olmak zorunda olduğu Green Card için başvurular başladı. Her yıl başvuru yapanlar arasında gerçekleştirilen kura çekilişinin ardından şanslı kişiler Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma ve yaşama hakkı elde ediyor. Peki, Green Card başvuru şartları neler? Green Card başvurusu nereye ve nasıl yapılacak? Başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar…

Haberin Devamı

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Ülkenin, Amerikan hükûmetince Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasında belirlenmiş olması. Türkiye, bu hakka sahip olan ülkelerdendir. Amerika Birleşik Devletleri, son 5 yıl içinde kendi sınırları içine toplamda 50 bin kişiden fazla göç vermiş olan ülkelere genellikle Green Card başvurusu hakkı tanımamaktadır.
  • En az lise mezunu olmak.
  • Eğer lise mezunu olma koşulu sağlanamıyor ise, bu durumda geçen son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir işte en azından 2 yıl süresince çalışmış olmak. Bu iş deneyiminin Amerika Birleşik Devletleri'nin Çalışma Bakanlığı'na ait meslek unvanları listesi gözetilerek, orada bulunan uygun unvan karşılığına göre bildirilmesi gerekmektedir.
  • 18 yaşını geçmiş olmak. 18 yaşından küçük kişiler, ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir.
  • Green Card resmî web sayfası üzerinden başvuru yapmak.
  • Başvuruda kullanılan fotoğrafın, gerekli ölçülerle ve mevcut halimizle birebir uyumlu olması.
  • Başvuru sonrasında verilen numarayı mutlaka saklamak gerekmektedir.
  • Green Card başvurusunu internet üzerinden her başvuru döneminde sadece bir defa yapılabilmektedir. Aynı sene içerisinde aynı kişinin birden fazla başvuru gönderdiği tespit edilirse, başvuruları iptal edilerek diskalifiye edilir. Fakat farklı yıllarda açılan başvurularda aynı kişi yeniden Green Card başvurusu yapabilmektedir. Green Card başvurusu sonucunda Green Card'a hak kazanıp kazanmadığımızı, yine başvuru sistemi üzerinden, başvuru sonrasında bize verilen teyit iletisi onay kodu ile kontrol edebilirsiniz.

GREEN CARD BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILACAK?

Green Card başvuruları DV Lottery resmi internet sitesinden (https://dvprogram.state.gov/) yapılmaktadır.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Green Card başvuruları belirtilen resmi site üzerinden ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ancak başvuru esnasında yapılan hatalar ve fotoğrafların istenilen boyutlarda olmaması nedeniyle her yıl binlerce kişinin başvurusu geri çevrilmektedir. Bu nedenle Green Card danışmalık şirketleri ücret karşılığında doğru başvuru için isteyen kişilere yardımcı olabilmektedir.