Gündem Güne Başlarken | 10 Nisan 2022

Güne Başlarken | 10 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 10 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!


Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -MÜSİAD´ın geleneksel iftar yemeğinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, "Türkiye´deki enflasyon yavaş yavaş yoluna giriyor. Artık yaz geliyor. Aralık ayından itibaren de her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz" dedi.

-Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 32’nci haftasında Beşiktaş’ın Aytemiz Alanyaspor’u 4-1 mağlup ettiği müsabakanın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, düzenlenen basın toplantısına katıldı. "Bazı şeyler için zamana ihtiyaç var" dedi.

-Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası Etkinlikleri kapsamında Tarihi Galata Kulesine yıldönümü için hazırlanan film yansıtıldı. Programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

-Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL’ye indirilmesini UKOME toplantısında gündeme getireceğiz" dedi.

-Ukrayna’nın doğusunda bulunan Harkov kentine Rus ordusu tarafından füze saldırısı düzenlenmesinin ardından Harkov Valisi Oleg Sinegubov, "Harkov’un Rus ordusundan temizlenen bölgelerinde sivil halka Bucha’daki gibi davranıldı" dedi.

 -Irak’ı 2 gündür etkisi altına kum fırtınası nedeniyle 717 kişi hastanelik olurken, Irak hükümeti meteoroloji uzmanlarının hava durumu açıklamalarını yasakladı.

Güne Dair Notlar

  • 10 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,57 TL, euro ise 16,04 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Yerli Dizi: Yargı (KANAL D)

Çok Güzel Hareketler 2 (STAR)

Yerli Dizi: Adı Sevgi (ATV)

Sinema: Süt Kardeşler (SHOW)

Yerli Dizi: Yasak Elma (FOX)

Zaman geçirmek için öneriler:

Film: Michael Haneke - Amor (2012)

Dizi: Uysallar - Netflix

Kitap: Kinyas ve Kayra - Hakan Günday

Mobil oyun: Kelimelik

İftarda ne yesek?

Sahurda ne yesek?

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

İşte, daha hızlı metabolizma için 7 süper gıda!

HER ÖĞÜNE PUL BİBER
Araştırmalar, pul biber gibi baharatlı bir yemek içeren bir yemeğin, metabolizmayı bir kişinin normal hızının yaklaşık yüzde 8'i kadar geçici olarak artırabildiğini göstermiştir.
Metabolizmanızı hızlandırmak için her öğününüze pul biber ekleyin.

Haberin Devamı

ZENCEFİL
Araştırmalar, zencefilin bir yemekten sonraki yaklaşık üç saat boyunca metabolizmanızı %20'ye kadar artırabileceğini gösteriyor. Bilim adamları, zencefilin, daha iyi sindirim ve daha az yağ depolaması için midenizin boşalma hızını hızlandırabileceğini gösteriyor.

HARDAL TOHUMU
İngiltere'deki Oxford Politeknik Enstitüsü'ndeki bilim adamlarının yaptığı bir başka araştırmaya göre, 1 yemek kaşığı hardal tohumu yemek, metabolizmanızı önümüzdeki 3-4 saat boyunca yüzde 25'e kadar hızlandırabilir

ZERDEÇAL
Vücut ısısını ve metabolizma hızını arttırır. İştah kontrolünde rol alır. Bağışıklık güçlendiricidir.
Düzenli olarak zerdeçal çayı tüketimi midede bulunan safra üretimini artırmaya yardımcı olur. Yağ ve metabolizmasını emülsifiye etmeye yardımcı olan bir sindirim suyudur . Bu işlem, bu baharatı kilo vermenin harika bir yolu yapar
Her gün bir çay kaşığı zerdeçal tüketmek için yemeklerinize ekleyin, salatanıza ekleyin ya da çayını yapın.

KARABİBER
Karabiber, metabolik performansı artırmaya yardımcı olan ve vücutta yağ birikimini önleyen bir bileşik olan piperin içerir .
Baharat ayrıca iyi kolesterol konsantrasyonunu arttırır. Bu yuvarlak baharat, metabolik süreci hızlandırmaya ve kalorileri daha hızlı yakmaya yardımcı olan termojenik bir besindir.

Haberin Devamı

KÖRİ
Köri tozu, kurkumin, kersetin, pinen, lutein, zeaksantin ve kimyon gibi bol miktarda antioksidan içerir.
Metabolizmayı hızlandırır, yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengeler.

TARÇIN
Tarçın metabolizmayı hızlandırabilir , çünkü vücut baharatı işlemek için diğer gıdalara göre daha fazla enerji kullanır. Tarçın vücutta şekerin parçalanma şeklinde görülen insülin benzeri bir etkiye sahip olabilir. Tarçın ayrıca karın bölgesinde biriken yağları hedef alarak vücut metabolizmasını iyileştirebilir.

Kitap önerisi

Başak Daşman- Gördüm Çiçeği

“Gözümün önünde ağzına kadar pembe Gördüm Çiçeği yapraklarıyla dolu dev bir kule canlandı. Hemen arka sokakta. Kule kendini kendine sıkıştırıyor, sıkıştırıyor, sıkıştırıyor ve gövdesinin altındaki minik musluğundan birkaç damla yağ süzülüp yavaş yavaş damlıyor. Altına şişe koymayı unutuyorlar. Olamaz! Oradan geçen kediler ağızlarını şapırdatarak içiyorlar o bin bir emekle, onca çiçekten çıkan yağı. Kediler ondan böyle. Bu kadar başına buyruk. Hep bir bildikleri varmış gibi dolanmaları bundan belki de. Adi kediler. Hırsızlık düpedüz, hem de güpegündüz! Kaç para bu! Ayıptır be! Kaç para bu! Hakikaten kaç para bu?”

Haberin Devamı

Günlük burç yorumları

 

KOÇ: Aynı anda iki işi bir arada yapmak size zor gelmese de dikkatinizin dağılmasına sebep oluyor. Odaklandığınız zaman daha başarılı oluyorsunuz. Duygularınızın sizi yönlendirmesine izin vermiyorsunuz.

BOĞA: Değişim içinde olduğunuz için bazı olaylara kendinizi kapatabilirsiniz. Kuruntularınız epey yüksek. Yaşam kalitenizi artırma çabanız her zaman istediğiniz gibi olmuyor. Gelecekle ilgili planlarınız artıyor.

İKİZLER: Bulunduğunuz ortamlarda kendinizi sınamanız güzel. Bazen öylesine içinize kapanıyorsunuz ki kimse sizi anlayamıyor. Bugün tuhaf duygular içindesiniz. Yeni projeler gündemde ve kafanızı meşgul edecek.

YENGEÇ: Bugün duygusal bağlarınızı güçlü tutmalısınız. İletişimdeki başarınızı karşınızdakinin ruh halini düşünerek hareket etmenize borçlusunuz. İletişim gezegeni Merkür sosyal hayatınıza hareket kazandırıyor.

ASLAN: İş hayatınız duygusal motivasyonunuzla paralel gittiği için etrafınızdan çabuk etkileniyor ve probleminizi işe yansıtıyorsunuz. Bugün sosyal aktivitenizde canlanma söz konusu olacak.

BAŞAK: İlginç fikirlerinizi iş konularında kullanarak çevrenizi şaşırtabilirsiniz. Kendinizi yenilemekte acele etmeyin. Yaşantınızla ilgili güzel planlar yapmanıza rağmen değişimlerden çabuk etkileniyorsunuz.

TERAZİ: Güneş karşıt burcunuz Koç’ta ilerliyor. Bu dönemde çevrenizle ilişkilerinizi gözden geçirip enerjinizi en aza indirmenizde fayda var. Yapacağınız seyahatler, kaçamak aşk ilişkilerinizle bağlantılı ilerleyecek. Dikkatli olun.

AKREP: Çevreyle ilişkilerinizde istemediğiniz olaylarla karşılaşmanız mümkün. Eğlenebileceğiniz ortamlarla değişik kişilerle tanışma imkanı doğabilir. Maddi konularda yeni açılımların söz konusu olacağı durumlar mevcut.

YAY: Bugün kendinize zaman ayırmalı ve yaratıcılığınızı ortaya çıkaracak yeni işlere önem vermelisiniz. Maddi konularla ilgili atılımlar söz konusu. İşinizle ilgili görüşeceğiniz kişilere ön yargılı olmamalısınız.

OĞLAK: İşbirlikleri ve iletişimde önemli gelişmeler mevcut. Bugün kendinizi ortaya koyacaksınız. Çevrenizin sizin için ne düşündüğü konusunda tereddütleriniz olabilir. Güç bağı oluşturacağınız kişiler çok önemli.

KOVA: Kişisel ve sosyal ilişkilerinizi destekleyen tavırlar sergileyeceksiniz. Aynı anda birkaç kişiye söz vermeniz mümkün. Randevularınıza önem verin. Enerjinizin güçlü olması partnerinizin hoşuna gidiyor.

BALIK: Dengenizin bozulmasından yana değilsiniz. Maddi konularda Güneş’in konumu sizi de etkileyecek. Kendinizi denetleyecek ve ciddi aşamalar içinde olacaksınız. Çalışkanlığınızla ve disiplininizle göz dolduracaksınız.