Gündem Güvenin adı polis Özlem! Belçika’da teşkilatın yüzü olarak seçildi

Güvenin adı polis Özlem! Belçika’da teşkilatın yüzü olarak seçildi

Paylaş
Güvenin adı polis Özlem! Belçika’da teşkilatın yüzü olarak seçildi

Belçika'nın üçüncü büyük kenti Gent'te sokakları, gençleri polis olmaya çağıran ve bir Türk kadınının fotoğrafının yer aldığı afişler süslüyor. Fotoğraftaki kadın Özlem Kocabaş. Gent'in ilk Türk kadın polisi. Emniyet, onu halka verdiği güven nedeniyle teşkilatın yüzü olarak seçmiş. İşte Polis Özlem'in öyküsü...

Özlem Kocabaş, Afyon Emirdağ'dan Belçika'ya gurbetçi olarak giden bir ailenin üçüncü kuşak çocuğu. Belçika'nın Gent şehrinde 1995'te dünyaya gelmiş. Bir ablası, iki de kardeşi var. Kanal D'de 2006'da başlayan ve bu yıl 18'inci sezonu yayınlanan Türkiye'nin en sevilen polisiye dizisi "Arka Sokaklar"ı uydu kanallarından izleyerek büyümüş. Polis olma isteği de bu dizi sayesinde başlamış.

Haberin Devamı

IRKÇILIĞA MARUZ KALMIŞ

2019'da girdiği polis okulundan 2020'de mezun olmuş. Ancak mesliğini yapması hiç de kolay olmamış. Olay yeri inceleme ekibinde polisliğe başlayan Özlem Kocabaş, ırkçılığa maruz kalınca üç ay sonra bu birimden ayrılmak zorunda kalmış. Ancak vazgeçmemiş ve staj sonrası yeniden aynı birime dönmüş. Özlem, Gent halkı tarafından çok seviliyor. Kendisine duyulan güven nedeniyle Gent Emniyeti'nin yüzü olmuş.

TÜRKÇE AVANTAJ SAĞLIYOR

Kentteki duvarlarda, karakolun panosunda onun yüzüyle karşılaşmak mümkün. Emniyet, afişlerle gençleri polis olmaya heveslendiriyor. Teşkilat, Türkçe'nin gerektiği vakalarda mutlaka ona başvuruyor. Uyum içinde çalışması takdir topluyor. Özlem, Belçika'da yalnız ölen insanlara çok üzülüyor ve "Ben Türk kültürüyle yetiştim. Biz aile büyüklerimizi asla böyle yalnız ölümlere mecbur bırakmayız" diyor.

Haberin Devamı

Bu afişte, "Siz de POLİS olmak ister misiniz?" yazıyor.

Özlem'in ailesi, kızlarını üniformasıyla gördüğünde gurur duyuyor