Gündem Hac kuraları ne zaman, saat kaçta çekilecek? Hangi kanalda yayınlanacak?

Hac kuraları ne zaman, saat kaçta çekilecek? Hangi kanalda yayınlanacak?

Paylaş
Hac kuraları ne zaman, saat kaçta çekilecek? Hangi kanalda yayınlanacak?

Aralık ayının ilk haftasında, binlerce hacı adayı ilk defa kayıt yaptırdı. 1 hafta süren başvuruların ardından herkes aynı soruyu sormaya başladı: Hac kuraları ne zaman, saat kaçta çekilecek?

Her yıl on binlerce Müslüman, İslam'ın şartını yerine getirmek için hacca gidiyor. Yalnız hacca gitmek için belirli şartları yerine getirmek gerekiyor. Bunlardan biri de kayıt yaptırmak... Bu ayın başında ise on binlerce kişi ilk defa kayıt yaptırdı. Daha önce kayıt yaptıanlar ise son durumunu diyanetin sayfasından kontrol etti ve kayıt yenileme işlemlerini tatmladı. Ve sonunda hac için büyük gün geldi çattı. Peki, Hac kuraları ne zaman, saat kaçta çekilecek? Hangi kanalda yayınlanacak?

Haberin Devamı

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac kura çekimi hakkında açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi. Kurum, "​Hac kuraları, 28 Aralık 2018 Cuma günü saat 15:00’da Başkanlığımız konferans salonunda çekilecek ve aynı gün saat 23:00'da internetten ilan edilecektir. Ayrıca kuraya giren hacı adaylarımızın telefonuna sms gönderilecektir." diye belirtti.

HAC ÜCRETLERİ SAR OLARAK TAHSİL EDİLECEK

2019 yılı hac ücretleri Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecektir. Kesin Kayıtla ilgili detaylı bilgiler bilahare ilan edilecektir.