Gündem Hacı adayları listeleniyor! Peki, hac kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Hacı adayları listeleniyor! Peki, hac kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Paylaş
Hacı adayları listeleniyor! Peki, hac kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2 milyon 213 bin 835 hacı adayı hacca gitmek için başvurdu. Bugün adaylar için büyük gün... Kura çekimi saat 15.00'te başladı. Kura çekimi sonucu 80 bin aday hacca gidecek. Şimdi, adayların aklındaki soru: Hac kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Hac kura çekimi saat 15.00'te başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş butona bastı ve isimler trafik koduna göre listelenmeye başladı. Kura çekimi bitişiyle birlikte 80 bin hacı adayı belirlenecek. Şimdi yüz binlerce kişi nefeslerini tuttu, sonuçları bekliyor. Peki, hac kura çekimlerinin sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Haberin Devamı

KURA SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Hac kura sonuçları bu akşam saat 23.00'te belli olacak. Sonuçlar, https://www.hac.gov.tr/ adresinden ilan edilecek.

KAYITLAR NE ZAMAN?

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Oda Tercihli” veya “Otel Tercihli” hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayrımına da gidilmeyecek.

KESİN KAYITLAR 2 OCAK'TA BAŞLAYACAK

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Haberin Devamı

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLER

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.