Gündem Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir’de yağmur yağacak mı? 15-16 Ekim 2022 hava durumu

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir’de yağmur yağacak mı? 15-16 Ekim 2022 hava durumu

Paylaş
Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir’de yağmur yağacak mı? 15-16 Ekim 2022 hava durumu

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurdun dört bir yanında hafta sonu için plan yapan pek çok kişinin aklında ‘Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?’ sorusu var. Zira sonbaharın gelmesiyle hava sıcaklıkları iyiden iyiye düşerken dışarıda son kez bir şeyler yapmayı planlayanlar hava durumu raporuna bakmadan hareket etmiyor. Posta.com.tr olarak biz de haberimizde 15-16 Ekim 2022 hava durumunu ve ‘Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?’ sorusunun yanıtını bir araya getirdik….

Yurdun pek çok bölgesinde hava sıcaklıklarındaki düşüş dikkat çekiyor, öyle ki yüksek bölgelere ilk kar yağışı bile haftalar öncesinde gerçekleşti. Peki hafta sonu hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir’de yağmur yağacak mı? İşte mutlaka dikkate alınması gereken 15-16 Ekim 2022 hava durumu…

Haberin Devamı

HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın Marmara'da kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL İÇİN FIRTINA ALARMI

İstanbul Valiliği de yarın ve pazar günü için uyarıda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Marmara’da rüzgârın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, 16 Ekim 2022 (Pazar) günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor." denildi.

Haberin Devamı

ORHAN ŞEN: İSTANBUL'DA YAĞIŞLAR YARIN ÖĞLENE KADAR SÜRECEK

CNN Türk Meteoroloji danışmanı Orhan Şen, Hava hafta sonu nasıl olacak? sorusuna, "Hava durumu açısından bu hafta sonu önemli. Ekim ayı olmasına rağmen Türkiye kuru bir hava geçiriyor. O açıdan yere düşen her damla bizim için çok önemli. Böyle bakarsak bugün öğlenden sonra Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yağış bekliyoruz. Bu yağışın Marmara'da akşam saatlerinden itibaren İstanbul'u da içine alacak şekilde yağış meydana gelecek.

Bunun yanında İç Ege'de yağışların biraz kuvvetli, 7-8 saat içinde metrekareye 30 kilogram yağmur düşebilir. Betonla kaplı şehirlerde su baskınına neden olabilir. İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren yağış başlıyor, yarın öğleye kadar sürecek. Bu yağışlar 30 kilogram yağmur bırakabilir. Cumartesi günü ise yağış devam edecek. Yani cuma başlayan yağış cumartesi gece yarısına kadar sürecek. Bu akşam başlayacak yağışlar Marmara'nın güneyi, İstanbul Anadolu yakası daha sonra ise bütün İstanbul'u kapsayacak şekilde 30 kilogram yağış göreceğiz." yanıtını verdi.

AKDENİZ'DEKİ İKİ İLE DİKKAT ÇEKTİ

Akdeniz bölgesindeki yağışlara dikkat çeken Şen, "Bana Akdeniz Bölgesi'ndeki yağışlar bana biraz önemli geliyor. Muğla ve Antalya'da yağış biraz kuvvetli olacak." dedi.

Öte yandan Şen'in bu uyarısının ardından Meteoroloji'nin Meteouyarı sayfasında da Muğla ve Antalya için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı verildi.

Haberin Devamı

Uyarıda '15.10.2022 Cumartesi günü Batı Akdeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Antalya'da kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların 16.10.2022 Pazar günü akşam saatlerine kadar yerel olarak etkili olması beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' denildi.