Gündem Hainlerin tuzağı bu mu?

Hainlerin tuzağı bu mu?

Paylaş
Hainlerin tuzağı bu mu?

Foça'da 1 kişinin şehit olduğu 11 kişinin de yaralandığı saldırının ardından, teröristlerin saklandığı sanılan yerde bir düzenek bulundu

İzmir Foça'daki terör saldırısının ardından bölgede yapılan incelemelerde, teröristlerin bombayı uzaktan kumandayla patlatmak için saklandıkları tahmin edilen ağaçlık alanda bir düzenek bulundu.

Düzenekte, birbirine sabitlenmiş büyük boy piller ve bunlara bağlı kablolar olduğu görüldü. Piller ve kablolar ile birlikte iki de pet su şişesi bulundu. Şişelerin içindeki sıvının su mu yoksa başka bir madde mi olduğunun da inceleneceği belirtildi.

'DOĞU ŞİVELİLER' HASTANEYİ ARADI

Bu arada olayın ardından, Doğu şiveli kişilerin birkaç kez yaralıların ilk etapta götürüldüğü Foça Devlet Hastanesi’ni arayıp, kaç ölü ve yaralı olduğunu, aralarında rütbeli bulunup bulunmadığını sorduğu öğrenildi. Bu kişilerin patlamayı gerçekleştirenler ya da bağlantılı oldukları kişiler olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

KOCAOĞLU OLAY YERİNE GELDİ

Olay yerine gelen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yapılan saldırıyı kınayarak, “Başımız sağ olsun. Terör giderek tırmanıyor. Dün Şemdinli’de, bugün Foça’da. Askeri servis aracının gecişi sırasında bomba patlamış. Hemen ardından yardıma giden itfaiye ekipleri olay yerine vardığı anda ikinci patlama meydane gelmiş. Terörü kınıyoruz. Terörün son bulmasını biz de istiyoruz millet de istiyor. Teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Vatandaşlarımızın da soğukkanlı olması gerekiyor” dedi.

İKİ PATLAMA OLDU

Bir özel kreşte bahçıvanlık yapan İbrahim Günay, sabah saatlerinde işyerine girdiğinde bir patlama sesi geldiğini anlatarak, “Diğer çalışanlar trafo patlaması olabileceğini söylediler. Dışarı çıktığımda askeri otobüsten yaralılar aşağı inmeye çalışıyordu. Yardım etmeye giderken ikinci bir patlama daha oldu. Yaralılardan ikisinin yüzlerini yıkadım. Rütbeli askerler dağ kısmında kıpırtanma olduğunu söyledi. Hepsi o tarafa doğru kaşmaya başladılar. Yukarıdan silah sesleri geldi. Ortam çok kötüydü” dedi.

SERVİSE BİNMEDİ PATLAMADAN KURTULDU

Deniz üssünde sivil memur olarak çalışan 1.5 aylık hamile 26 yaşındaki Esin isimli görevli patlamayı duyunca büyük şaşkınlık yaşadı. Kendisinin de her sabah aynı servise bindiğini anlatan genç kadın, “Ben de her gün bu servis aracına biniyordum. Bugün işe geç gideceğim için binmedim. Olayı düyunca çok şaşırdım” dedi.

İZMİR (DHA)