Gündem Hak sahipliği başvurusu devam ediyor! AFAD Afetzede hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır?

Hak sahipliği başvurusu devam ediyor! AFAD Afetzede hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır?

Paylaş
Hak sahipliği başvurusu devam ediyor! AFAD Afetzede hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır?

AFAD, afetzedeler için hak sahipliği başvurusu sürecini başlatmıştı. Başvurular e-Devlet'in yanı sıra 13 ilde kurulan 141 ofisten alınmaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen vatandaşlara yeniden yapım ve güçlendirme kredisi verilecek. AFAD başvuru verilerini de paylaşmayı sürdürüyor...

 

Arife Kübra Zımba - Posta.com.tr Kahramanmaraş merkezli meydana gelen şiddetli depremler sonrasında hak sahipliği süreci gündeme geldi. Afetzede hak sahipliği başvuruları da AFAD tarafından alınmaya başladı. e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası son rakamına göre başvurular alınıyor ve talep başvurularının, mülk sahibi ile mülk sahibi varisi tarafındanyapılabiliyor.

Haberin Devamı

 HAK SAHİPLİĞİ SON BAŞVURU TARİHİ!

Hak sahibi olanlardan; Konut, İşyeri, Ahırları Yıkık, Acil Yıktırılacak veya Ağır Hasarlı tespit edilen afetzedelere AFAD tarafından konut, işyeri ve ahır yaptırılıyor. Orta hasarlı tespit edilenlere ise güçlendirme kredisi sağlanacak.

Depremden etkilenenler, 30 Mayıs - 30 Temmuz tarihleri arasında başvurularını e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-afetzede-hak-sahipligi-basvurusu-sorgulama) üzerinden gerçekleştirebiliyor.

 AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet aracılığı ile yapılan başvurularda TC kimlik numarasının son rakamına göre işlem yapılabiliyor.

TC Kimlik numarasının son hanesi;
0 olanlar Çarşamba
2 olanlar Perşembe
4 olanlar Cuma,
6 olanlar Cumartesi
8 olanlar Pazar günleri başvuru yapıyor.

Haberin Devamı