Gündem Hakeme saldırının cezası ne olacak? Adalet Bakanı duyurdu

Hakeme saldırının cezası ne olacak? Adalet Bakanı duyurdu

Paylaş
Hakeme saldırının cezası ne olacak? Adalet Bakanı duyurdu

Adalet Bakanı Tunç, Ankaragücü - Rizespor maçını yöneten ve son düdüğün ardından Faruk Koca'nın yumruklu saldırısına uğrayan Halil Umut Meler ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Tunç, 'Çalışma başlattık, cezalarda caydırıcılık sağlanacak' dedi. Tunç, kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yönelik soruşturma hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ankaragücü ile Rizespor, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında kozlarını paylaşmıştı. Eryaman Stadyumu'nda oynanan müsabaka, 1-1'lik beraberlikle sonuçlanmıştı. Karşılaşmada son düdüğün gelmesinin ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

Skandal olay sonrasında hastaneye kaldırılan Meler, tedavisinin 3. gününde taburcu edilmişti.

İzmir'de bulunan ailesinin yanına giden FIFA kokartlı hakemi babası Bülent Meler başta olmak üzere, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, akrabaları, komşuları ve İzmir Futbol Hakemleri Dayanışma Derneği yönetimi karşılayıp çiçek verdiler. Halil Umut Meler, evinin önünde bekleyen yakınlarıyla tek tek sarılıp hasret giderdi. Deneyimli hakem, sağlık durumu ve geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HAKEMLİĞİ BIRAKACAK MI?

"Sağlığımla ilgili bir sorun yok." diyen Meler, "Hakemliğe devam edecek misiniz?" sorusuna ise "Beni UEFA’dan aradılar. Daha sonra bu konuları açıklayacağım. Şu anlık herhangi bir durum yok, Her şey mümkün. Sadece evime geçip dinlenmek istiyorum." cevabını verdi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yönelik soruşturma hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle:

Ankaragücü Rize maçındaki olayları tasvip edemeyiz. Hepimizi üzen olaylar bunlar. Sporun kardeşlik olduğunu düşünürsek bu görüntülerin kardeşliğe zarar verdiğini düşünüyoruz. Kanunların uygulanması için kararlılığımızı sürdüreceğiz. Kanunlarda önemli yaptırımlar var. Bunlarla ilgilim uygulama neticesinde ortaya çıkan ihtiyaçlar da var. Spor sahalarına, müsabaka sırasında ve sonrasında şiddeti teşvik eden, sloganlar atan, sosyal medya yolu ile şiddeti teşvik eden, hakemlere yönelik beyanlara da bulunanlar için yaptırımlar belirlenmiş. Kanunumuzda yasak fiillere de, şiddeti teşvik eden hususlarla ilgili cezai yaptırımların artırılması... Tüm bunlarda yeniden değerlendirme yaparak, caydırıcılığı artırarak, bir daha olmaması için kanunumuzda değişiklik ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Konunun tüm tarafları ile görüşeceğiz. Taslağı vekillerimizin takdirine sunacağız. Olayın hemen ardından hakeme saldırı sonrası hemen asli süreci başlattık. Yargılama sürecini hep beraber takip edeceğiz. Sporda şiddetin önlenmesinde kararlıyız. Cumhurbaşkanımızın hem geçmiş olsun dileklerini iletmesi hem sporun kardeşlik olduğunu iletmesi önemliydi bizim için. İlgili bakanlıklar çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı

AVUKATIN TARTIŞILAN FOTOĞRAFI

Savcı hakkında soruşturma açıldı, ilgili avukatla ilgili de Barolar Birliği'ne suç duyurusunda bulunuldu. Barolar Birliği'nden beklentimiz bu tür durumlarda hassasiyetle davranması noktasında.

KURYE YUNUS EMRE GÖÇER'İN ÖLÜMÜ

Somali ile ilgili olarak bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. İlk rapora göre tahliye verilmiş, sonrasındaki görüntülerle hemen müdahale edildi ve ikinci rapor alındı. Sürücünün kusurlu olduğu rapor geldi. Adli Tıp'a gönderildi dosya çelişki giderilmesi için. Somali adli makamları ile de görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye'ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak. Ana muhalefet lideri Sayın Özgür Özel bu konuda eleştirilerde bulunmuş. Biz vatandaşımızın savunmasını Sayın Özel'e bırakmayız. Sonuna kadar bunu takip edeceğiz. Hakkaniyetin ortaya çıkması için çalışacağız. Somali Adalet Bakanı ile de görüştüm. Onlar da iyi niyetle baktılar olaya. Yakın süre içinde yargılama başlayacak. Tabii rapor çerçevesi içinde takdir yargımızındır.

Haberin Devamı
Adalet bakanı Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtladı