Gündem Hakkınız ödenmez

Hakkınız ödenmez

Paylaş
Hakkınız ödenmez

Kimi depremde kaybettiği akrabalarının çocuklarına bakan, kimi 90'lı yaşlarına rağmen engelli çocuklarını bırakmayan, kimi biyolojik anne olamamış ama onlarca çocuğun annesi olmuş fedakar kadınlar. “İyi ki varsınız” dedirten annelerin hikayeleri, Anneler Günü dolayısıyla bir kez daha gündeme geldi.

Hatay'ın Antakya ilçesinde 5 kız çocuğu olan Tarık-Meyyada Dayaklı çifti 6 Şubat depreminde hayatını kaybetti. 4 erkek çocuk annesi Dilber Dayaklı, eltisi ve kayınbiraderinden geriye kalan kızlara sahip çıktı. Anneler Günü'nü 9 çocuğuyla kutlayan fedakar anne, "Hep kız çocuğu istemiştim. Kısa süre önce ben de annemi kaybettim, onları çok iyi anlıyorum. İki haftadır bana 'anne' diyorlar. Onlarla çok mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

YETİM KALAN YEĞENLERİNE SAHİP ÇIKTI

6 Şubat depreminde Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde oturdukları aile apartmanında eşi ve oğlu ile birçok akrabasını kaybeden Yıldız Kartal, sağ kurtulan iki çocuğunun yanı sıra yetim kalan iki yeğenine o tarihten beri annelik yapıyor. "Anneler Günü benim için bundan sonra hep buruk geçecek" diyen Kartal, "Diğer evlatlarım yaşıyor ama oğlum artık uzak. İki yeğenim benimle yaşıyor. Onlar ablamdan armağan. Bir annenin evlat kaybetmesi çok zor. Anneler Günü benim için artık hüzünlü" dedi.

OĞLUMU ÖZLÜYORUM

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısında oğlu Mehmet Ali Diken’i (44) kaybeden Döne Diken, Anneler Günü’nde oğlunun mezarının başında gözyaşı döküp, dua etti. Anneler Günü’nün 53 anne için kötü bir gün olduğunu belirten Diken, “Aradan 11 yıl geçti. Oğlumu özlüyorum. Anneler Günü’nün benim için bir anlamı yok” dedi.

Haberin Devamı

YİTİRİLEN ANNELERE ÇİÇEKLERLE GİDİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremde en ağır hasar alan iller arasında bulunan Adıyaman’da Anneler Günü hüzünlü geçti. Depremde annesini ya da kızını kaybeden birçok vatandaş, mezarlığa giderek, gözyaşları içinde kaybettikleri yakınlarının mezarlarına çicek bıraktı, dua etti.

HAYATI İKİZLERİ OLDU

Bursa’da Mine Demir, 5 yıldır ikizleri Elif Sümeyye ve Salih'le birlikte Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi'nde yaşıyor. Oturamayan, konuşamayan, yürüyemeyen Elif Sümeyye (10) fizik tedavi ve annesinin oyun haline getirip yaptırdığı egzersizler sayesinde artık yürürken, yürüme bozukluğunun üstesinden gelen Salih ise ikizine destek oluyor. Parkinson hastası olan Mine Demir, "İkizlerim doğduktan sonra televizyon dahi izlemedim. Anne olmak fedakarlık demek. İyi ki anne olmuşum" diye konuştu.

ELİMİ ÖPECEK OĞLUM YOK

Gaziantep İslahiye'de 6 Şubat depreminde 103 kişinin hayatını kaybettiği Çamlık Apartmanı'nda tek çocuğu oğlu Umut'u (17) kaybeden Esin Gençoğlu, Anneler Günü'nde yıkılan evinin enkazında gözyaşı döktü. Acılı anne, “Bu onsuz ikinci Anneler Günü. Bundan sonra Anneler Günü'nü kutlamak istemiyorum. Çünkü elimi üç kez öpecek oğlum yok” dedi.

Haberin Devamı

YÜZLERCE ÇOCUĞUN İKİNCİ ANNESİ

Eskişehir’de Ayşegül Bozbaş, MS, epilepsi, astım gibi hastalıkları nedeniyle anne olamadı. O da ‘İlmek İlmek Bin Minik Yürek Yardımlaşma Grubu’nu oluşturup engelli, kimsesiz, fakir durumdaki onlarca çocuğa ulaşıp, yardım elini uzattı; onlara ikinci anne oldu. Evladı gibi gördüğü yüzlerce çocuğu olduğunu söyleyen Bozbaş, "Onlarla mutlu ve huzurluyum" dedi. Çocuklar da Bozbaş’ı Anneler Günü'nde unutmadı; kimi arayarak, kimi hediyelerle gelip kucaklayarak kutladı.

GÜLSÜM ANNE UNUTULMADI

Sivas’ın Doğanşar ilçesi Çatpınar köyünde engelli oğulları İsmail (60) ve Naci’ye (53) bakan 93 yaşındaki Gülsüm Karamuk, Anneler Günü’nde unutulmadı. Hem Vali Yılmaz Şimşek hem de Kızılay gönüllüleri Karamuk’u ziyaret ederek, Anneler Günü’nü kutladı. Şimşek, “Gülsüm annemiz annelik duygusunun ne kadar ulvi, yüce bir duygu olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi” dedi.

O BENİM CİĞERİM

Haberin Devamı

Adana Kozan'da Duran-Eşe Işık 50 yıl önce evlendi. 7 çocukları oldu ancak hepsini 2 ya da 3 aylıkken kaybettiler. Son dünyaya gelen oğulları Duran (40) ise 2 aylıkken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle engelli kaldı, hiç yürüyemedi. Eşe Işık, o gün bu gündür 7 metrekarelik evinde hayattaki tek oğluna bebek gibi bakıyor. Işık, "Oğlum benim ciğerim. Oğlumun acısını görmeyeyim, başında beklemeye razıyım" dedi.