Gündem Hamile eş isyan etti: Ocağım söndü!

Hamile eş isyan etti: Ocağım söndü!

Paylaş
Hamile eş isyan etti: Ocağım söndü!

Zonguldak'ta kaçak maden ocağının çökmesi sonucu yaşamını yitiren madenci Uğur Bıyıklı'nın 9 aylık hamile eşi Berna Bıyıklı isyan etti: "Doğum için paraya ihtiyacımız vardı. Eşim, çocuğumuz olana kadar o madende çalışacaktı. Ama patronun para hırsı ocağımızı söndürdü."

Zonguldak'ta B.Ö.'ye ait ruhsatsız işletilen maden ocağında çalışan Uğur Bıyıklı, 21 Haziran'da göçük altında kaldı. Hastaneye götürüldü ancak 3 gün sonra yaşamını yitirdi. 9 aylık hamile olan Berna Bıyıklı ise eşinin ölümünden maden ocağı sahibini sorumlu tuttu. Berna Bıyıklı, "Ocak sahibi, 1 ton kömür çıkarılacak yerden 3 ton kömür bekliyordu. Güvenlik önlemi almadan insanları çalıştırıyordu" dedi.

Haberin Devamı

ADALETİ ARAYACAĞIM

Berna Bıyıklı, "Eşime yoğun bakımda yatarken adaleti arayacağıma söz verdim. İlk kez baba olacaktı. Kaçak ocakta çalışmaya mecbur kaldı. Doğumdan sonra sigortalı işe girecekti, ’Doğuma kadar çalışayım, cebimizde para olsun’ dedi, ocağa girip çalıştı. Çıkardığı kömür kadar para kazanıyordu. Bazen bin lira, bazen 2 bin lira alıyordu, bazen hiç almıyordu. Evladımız için canını verdi" diye konuştu.

Berna Bıyıklı bugün doğuma girecek. Doğacak oğluna da eşinin adını yaşatmak için Uğur Asil adını verecek.