Gündem Hangi illerde okullar tatil edildi? Bugün okullar tatil mi?

Hangi illerde okullar tatil edildi? Bugün okullar tatil mi?

Paylaş
Hangi illerde okullar tatil edildi? Bugün okullar tatil mi?

Ülkenin doğusunda etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün birçok ilimizde okullar tatil edildi. Şimdi vatandaşlar hangi illerde okulların tatil edildiğini araştırıyor. İşte o iller...

Soğuk ve yağışlı hava doğuda etkisini devam ettiriyor. Kara kışın etkili olduğu illerde teker teker okullar tatil edilmeye başlandı. Valilikler açıklama yapmaya devam ederken vatandaşlar da "Hangi illerde okullar tatil?" sorusunu soruyor.

Haberin Devamı

İŞTE BUGÜN TATİL İLAN EDİLEN İLLER...

VAN BAŞKALE

Van’ın Başkale ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün için tatil edildi.

Başkale ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların bugün (28 Aralık 2018 Cuma) için tatil edildiği bildirildi.

VAN ÇALDIRAN

Van’ın Çaldıran ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle okullar bugün için tatil edildi.

Çaldıran ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 28 Aralık 2018 Cuma günü için tatil edildi.

ADIYAMAN SİNCİK

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

İlçede başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı 28 Aralık Cuma günü ilçe merkezindeki okulların tamamı ile Alancık, Yarpuzlu, Pınarbaşı, Serince, Balkaya ve Sakız köy ilkokullarının tatil edildiğini bildirdi.

BİNGÖL

Bingöl’de etkili olan yoğun kar yağışı sonucu merkez ve 6 ilçede bugün okulların tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç ve Adaklı ilçelerinde bugün tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli çalışanların da bugün ve bugün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği, il genelinde kar yağışı nedeniyle okulların bir gün daha tatil edildiğini duyurdu.

Kurumdan yapılan açıklamada meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, Gümüşhane merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim veren resmi ve özel okul, kreş ve kurumların tamamında eğitim-öğretime 28 Aralık 2018 Cuma günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ERZURUM

Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün için kent genelinde okulların tatil edildiği açıklandı.

Erzurum’da yoğun kar yağışı etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, kar yağışının süreceğine yönelik raporu sonrası valilik tarafından eğitime bugün için okulların tatil edildiği duyuruldu. Erzurum Valiliği’nin sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yayımlanan mesajda, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde bulunan tüm okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler ve özel eğitim ve öğretim kurumları 28.12.2018 Cuma günü 1 gün tatil edilmiştir. Kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamile bayanlar da idari izinli sayılacaktır" denildi.

BAYBURT

Bayburt’ta etkili olan kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verilecek.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile meteorolojik verilere göre kar yağışının ardından oluşabilecek don ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve ilçelerindeki tüm okullarda, 27 Aralık Perşembe günü, eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Açıklama ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamileler ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KARS

Kars’ta, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün için ara verildiği açıklandı.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz genelindeki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 27 Aralık 2018 Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personeller izinli sayılacaktır" denildi.

ERZİNCAN'DA 3 İLÇE

Erzincan’ın 3 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartları nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyet meydana gelmemesi amacıyla İliç, Kemah ve Refahiye ilçelerinde bugün eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Haberin Devamı

AĞRI ELEŞKİRT

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı okullar ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verildi.

KARAMAN

Karaman’da olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

Kentte devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 28 Aralık Cuma günü il merkezi ile bağlı köylerdeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının tatil edildiğini belirtti.

ELAZIĞ

Elazığ ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Elazığ kent merkezi ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün için tatil ilan edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ Meteoroloji 13’üncü Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde, mevcut kar yağışının il genelinde devam edeceği, buna bağlı olarak buzlanma ve don olayının beklendiğinden yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla 28 Aralık 2018 Cuma günü Elazığ merkez ve ilçelerde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir."

Öte yandan, bugün kamu kurumlarındaki engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

ARDAHAN

Ardahan’da olumsuz hava koşulları sebebiyle il merkezi ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Ardahan’da bugün etkili olan yoğun kar ve tipi dolayısıyla eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Ardahan Valiliği, il genelinde 28 Aralık Cuma günü okulların tatil edildiğini açıkladı.

Ardahan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ’İlimizde, olumsuz hava koşulları sebebiyle il merkezi ve ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullar Cuma günü tatil edilmiştir." denildi.

HAKKARİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksekova Kaymakamlığının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların bugün için tatil edildiği bildirildi.

KAYSERİ

Kayseri'de 9 ilçede daha aşırı buzlanma beklentisi nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kayseri'de aşırı buzlanma beklentisi nedeniyle Pınarbaşı, Yeşilhisar, Yahyalı, İncesu, Bünyan, Tomarza, Akkışla, Sarıoğlan ve Develi ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

KAYSERİ'DE 2 ÜNİVERSİTEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi'nde olumsuz hava şartlarıyla nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış yaptığı açıklamada, "28 Aralık 2018 Cuma günü kötü hava şartları ve buzlanma beklentisi nedeniyle Erciyes Üniversitesi’nde eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Okullarımızda 28 Aralık 2018 tarihinde yapılması planlanan güz dönemi final sınavları başka tarihte yapılacaktır" dedi.

SİVAS

Sivas'ın Yıldızeli ve Gürün ilçesinde olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Gürün'de taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Gürün Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün kar yağışı ve tipinin ulaşımı engellemesi sebebiyle taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir. Diğer öğrencilerimiz eğitimlerine devam edeceklerdir" denildi.

Yıldızeli ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Yıldızeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İlçemizde devam eden olumsuz hava koşulları sonucu oluşan buzlanma ve don olayları nedeniyle ilçemiz merkez ve köylerinde taşıma kapsamındaki öğrencilerimiz için Cuma günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Diğer öğrenciler eğitime devam edeceklerdir" ifadeleri kullanıldı.

NEVŞEHİR KOZAKLI

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde aşırı buzlanma nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Kozaklı Kaymakamlığı tarafından ilçede aşırı buzlanma nedeniyle ilçe genelinde tüm okullar 28 Aralık Cuma günü tatil edildiği açıklandı.

NEVŞEHİR'DE TAŞIMA EĞİTİME KAR ENGELİ

Nevşehir’de aşırı buzlanmadan dolayı köy okulları ile taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Köy yollarımızda görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Valiliğimiz tarafından Nevşehir il genelinde köy okulları ile taşımalı eğitime 28.12.2018 Cuma günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca, Kozaklı ve Derinkuyu ilçelerimizde tüm ilçe genelindeki okullarda eğitim ve öğretime 28.12.2018 Cuma günü 1 gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

NEVŞEHİR DERİNKUYU

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde aşırı buzlanma nedeniyle okullar 28 Aralık Cuma günü tatil edildi.

KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya’nın bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Hadim, Taşkent, Halkapınar, Karapınar, Seydişehir, Ereğli, Akören, Bozkır, Yunak ve Güneysınır ilçelerindeki okullarda 28 Aralık Cuma günü eğitime ara verildi.