Gündem Hasan Bitmez kimdir, nerelidir? Hasan Bitmez kaç yaşında ve neden öldü? Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in eğimi ve kariyeri

Hasan Bitmez kimdir, nerelidir? Hasan Bitmez kaç yaşında ve neden öldü? Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in eğimi ve kariyeri

Paylaş
Hasan Bitmez kimdir, nerelidir? Hasan Bitmez kaç yaşında ve neden öldü? Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in eğimi ve kariyeri

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, 12 Aralık Salı günü Meclis’te yaptığı konuşmanın ardından kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Durumunun kritik olduğu belirtilen milletvekili iki gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Ailesini ve sevenlerini yasa boğan haberin ardından pek çok kişi Hasan Bitmez hakkında detayları araştırmaya başladı.

Hasan Bitmez, TBMM’de geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırılmış, yapılan anjiyoda 2 ana damarının tam tıkalı olduğu kaydedilmişti. Bakan Koca, Bitmez’in yapılan müdahalelere yanıt vermediğini ve durumunun son derece kritik olduğunu kaydetmişti. Geçen iki günün ardından acı haber geldi. Hasan Bitmez, 14 Aralık 2023 Perşembe günü hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğdu. İstanbul’da ilkokul eğitimi aldıktan sonra orta öğretimini Gebze İmam-Hatip Lisesi’ninde tamamladı. Yüksek öğretimini El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde aldı.

GİLMDER (Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği) kuruculuğunu üstlenen Hasan Bitmez bir süre derneğin başkanlığını yaptı. Millî Gençlik Vakfı'nda 1999-2004 yılları arasında Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Hasan Bitmez, 2000 Yılında Anadolu Gençlik Dergisini kurdu ve derginin Genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2006-2010 yıllarında arasında IIFSO (International Islamic Federation of Student Organizations) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığını yaptı. 2008-2010 yılları arasında IYFO (International Youth Form)’nun Genel Başkanlığını yürüttü

Haberin Devamı

Günümüzde ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi’dir. İSBAM-İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanıdır.

Hasan Bitmez, Siyasete Refah Partisi'nin Gebze ilçe teşkilatında başladı. Fazilet Partisi ve Saadet Partisinde çeşitli kademelerde görevler aldı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli'den milletvekili seçildi. Günümüzde Saadet Partisinde Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Saadet Partisi 28. dönem Kocaeli milletvekilidir.

Hasan Bitmez, 12 Aralık 2023 tarihinde meclis konuşmasını bitirmesinin ardında baygınlık geçirip yere düştü. Kalbi duran Bitmez yoğun bakıma kaldırıldı. Ancak 2 gün süren yaşam mücadelesinin ardından evli ve bir çocuğu olan Hasan Bitmez, 54 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Evli ve 1 çocuk babası olan Hasan Bitmez’in Arapça ve İngilizce bildiği kaydedildi.