Gündem Hastalığını azmiyle yenip ayağa kalktı

Hastalığını azmiyle yenip ayağa kalktı

Paylaş
Hastalığını azmiyle yenip ayağa kalktı

Muğlalı boya ustası Necip Yıldız’ın önce belden aşağısı felç oldu, ardından yüzde 80 görme kaybı yaşadı. Bir tür sinir hastalığı olan NMO teşhisi konulan Yıldız, kortizon, fizik tedavi ve azmi sayesinde 1,5 yılda hastalığını yenerek ayağa kalkmayı başardı.

Muğla’da yaşayan Necip Yıldız (23), 2022 yılının Kasım ayında Balıkesir’de vatani görevini yaparken göz kapaklarında şiddetli ağrı yaşamaya başladı. Ayaklarının altı uyuşan Yıldız’ın görme kaybının, yüzde 80’leri bulmasıyla tedavisine başlandı. Yıldız’a MS hastalığı ile klinik ve radyolojik açıdan benzerlikler gösteren Nöromyelitis Optiko (NMO) teşhisi konuldu. Yatağa bağımlı hale gelen Yıldız’a, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kortizon ve fizik tedavi uygulandı.

Haberin Devamı

KOLTUK DEĞNEKLERİYLE YÜRÜYOR

Tedavi sürecinde azmiyle herkese örnek olan genç adam, koltuk değnekleriyle yürümeye başladı. Yaklaşık 1.5 yıl süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan Yıldız, “İyileşmeyi çok istedim. Artık günlük yaşantımda sıkıntım yok” diye konuştu. Yıldız’ın İzmir’deki tedavisini gerçekleştiren Prof. Dr. Yeşim Beckmann, “NMO, mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Aksi takdirde kalıcı hasar bırakır. Körlük, bacaklarda ya da kollarda kalıcı felce neden olabilir. Erken tanı ve tedavi esastır” dedi.