Gündem Hatay'da enkazdan çıkarılan 1 kilogram altınla ilgili gelişme

Hatay'da enkazdan çıkarılan 1 kilogram altınla ilgili gelişme

Paylaş
Hatay'da enkazdan çıkarılan 1 kilogram altınla ilgili gelişme

Hatay'da Bitlis İl Jandarma Komutanlığında görevli güvenlik korucuları, çelik kasa içerisinde buldukları 1 kilogram altın ziynet eşyasını depremzede sahibine teslim etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giden Bitlis il Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hatay'da arama kurtarma çalışmalarının ardından başlatılan enkaz kaldırma çalışmalarına da destek veriyor. Bitlis İl Jandarma Komutanlığına bağlı Güroymak İlçesi'nde görevli güvenlik korucuları Hatay'ın Antakya ilçesi Ürgün Paşa Mahallesi Yüzbaşı Asım Caddesi'ndeki enkaz kaldırma çalışmaları sırasında bir çelik kasaya ulaştı.

Haberin Devamı

'EMZİRME, SADECE BESLENME DEĞİLDİR'

Yanık, sütannelik yapmak isteyen vatandaşların en yakın bakanlık kuruluşuna müracaat etmesi gerektiğini kaydederek, "Biz sütanne ve çocuk kaydını tutabilmek için gerekli altyapıyı hazırladık. Buna ilişkin çalışmalarımız da var. Bu noktada vatandaşlarımıza çocuklarımızla ilgili her konuda olduğu gibi yardımcı olmaya hazırız. Önemli bir konu. Şöyle bir şeyi ister miyiz; Türkiye üzerinde veya dünya üzerinde bilmediğimiz, kim olduğunu da artık takip etme şansımız olmayan bir çocuğumuz var. Burada tamamen, anne-çocuk veya ebeveyn-çocuk arasında doğrudan doğruya varoluşsal ilişki kuran bir halden bahsediyoruz. Sadece bir beslenme değildir süt emzirme. Onun için takip etmek önemli" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Kasayı açan ekipler, içinde 1 kilogram altın ziynet eşyası buldu. AFAD görevlileri ile bina sakinlerine ulaşan yetkililer ve kolluk görevlileri, yapılan araştırmanın ardından buldukları altını depremzede sahibine teslim etti.